hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisalı üreticiye yılda 53 milyon lira ek gelir sağlanacak

    Manisalı üreticiye yılda 53 milyon lira ek gelir sağlanacak
    expand

    Manisalı üreticiye yılda 53 milyon lira ek gelir sağlanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-TARIM ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Manisa'da inşası tamamlanan Kelebek Barajı'nda yaklaşık 10 milyon metreküp su biriktiğini duyurdu. Proje ile bölge üreticisine yılda yaklaşık 53 milyon lira ek gelir sağlanacağı belirtildi.

    Manisa'da inşası tamamlanan Kelebek Barajı'nda yaklaşık 10 milyon metreküp su biriktiğini duyuran DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, sulama projesinde 10 bin dekarlık alandaki çalışmaların bittiğini açıkladı. Test aşaması tamamlandıktan sonra bölgede sulamaya başlanacağını belirten Balta, projede yüzde 46 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığını söyledi.
    Gediz Ovası'ndaki üzüm bağlarını su ile buluşturabilmek için zamanla yarıştıklarını söyleyen Balta, "22 milyon 920 bin metreküp depolama hacmiyle bölgenin en büyük barajlarından biri olan Kelebek Barajı'ndaki çalışmaları tamamladık ve su tuttuk. Kelebek Barajı'nda biriken suyu yaklaşık 10 kilometre boyunca Koca Dere yatağına bırakacağız. Daha sonra da bir regülatör vasıtası ile o suyu yeniden tutup sulama şebekesine vereceğiz. 30 metre yüksekliğindeki regülatörün gövdesini ve vana odası imalatlarını tamamladık. Dolusavaktaki çalışmalarımızı da ay sonuna kadar bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

    Sulama şebekesi ile ilgili çalışmalarında da aralıksız devam ettiğini kaydeden Balta, toplam 22 kilometrelik HDPE borudan 16,5 kilometre, 5 kilometre çelik borudan 4,3 kilometre, 13 kilometre CTP borudan ise 9,5 kilometrelik kısmının döşendiğini söyledi. Balta, bölge üreticisinin de desteği ile 2023 yılı sonuna kadar 14,440 dekar arazideki çalışmaları da tamamlamak istediklerini belirtti.

    Ayrıca proje ile bölge üreticisine yılda yaklaşık 53 milyon lira ek gelir sağlanacağı, 1200 kişiye de iş olanağı yaratılacağı belirtildi. Projeden Ahmetli ilçe merkezi ile Gökkaya, Alahıdır, Akçapınar ve Yeniköy mahallelerinin faydalanacağı bildirildi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow