hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anne babaları dikmişti çocukları hasat yaptı

    Anne babaları dikmişti çocukları hasat yaptı
    expand

    Anne babaları dikmişti çocukları hasat yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emre SAÇLI / SALİHLİ, (MANİSA), (DHA) -/ MANİSA'nın Salihli ilçesindeki Kabazlı Şehit İsmail Yavuz İlkokulu'nda 30 yıl önce eğitim gören öğrencilerin diktiği ağaçlardaki zeytinler, yine aynı okulda eğitim gören çocukları tarafından hasat edildi.

    Kabazlı Şehit İsmail Yavuz İlkokulu bahçesinde 30 yıl önce öğrenciler tarafından dikilen 40 zeytin ağacında hasat yapıldı. 4'üncü sınıfta eğitim gören 20 öğrencinin katılımıyla sabah saatlerinde başlayan hasadın ardından toplanan zeytinler fabrikaya götürülerek yağı çıkartıldı. Elde edilen 300 litre zeytinyağının bir bölümü öğrencilere dağıtıldı. Kalan kısmının ise satılarak okul aile birliğine gelir sağlanacağı bildirildi.

    'HAYATIN ZORLUKLARINI, GÜZELLİKLERİNİ HEP BERABER YAŞIYORLAR'
    Kabazlı Şehit İsmail Yavuz İlkokulu Müdürü Yakup Ateş, “Bugün okulumuzda çok güzel bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Çünkü öğrencilerimiz, yaklaşık 30 yıl önce annelerinin, babalarının öğrenci iken dikmiş oldukları zeytinlerin hasadını yapıyor. Öğrencilerimiz bu çalışma sayesinde hayatı yaşayarak öğreniyorlar. Önemli olan ilkokul çağından itibaren öğrencilere hayatı öğretebilmek. Hayatın zorluklarını ve güzelliklerini hep beraber yaşatabilmek. Eğitimci olarak bizlerin amacı öğrencileri, eğitmek ve bu süreç içerisinde onları hayata hazırlamak. Çocuklarımızda almış oldukları bu sorumluluk kapsamında kendilerini geliştirmiş oluyorlar.  Bugün elde ettikleri ürünlerin hem tadına baktılar hem de satıştan elde edeceğimiz gelirle okulumuza gelir sağlanmasını katkıda bulundular" dedi.

    'TARIMSAL ÜRÜNLERİ EKONOMİYE KAZANDIRILMASINI SAĞLIYORUZ'
    Öğrencilerinden Miraç Meşe, "Okulumuzda başlatılan proje kapsamında hem yaşayarak hem de yaparak öğreniyoruz. Bu proje sayesinde yıllar önce dikilen ağaçların meyvelerinin nasıl ekonomiye kazandırıldığını yerinde görmüş olduk. Mahallemizde tarımsal faaliyet çok fazla. Dolayısıyla ilkokul çağlarından itibaren bizlerde tarımsal faaliyetlerde bulunarak tarımsal ürünlerin ekonomiye kazandırılmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

    BİZLER İÇİN ÇOK ANLAMLI BİR GÜN
    Öğrencilerden İlknur Nisa Yıldız ise "Öğretmenlerimizin öncülüğünde zeytinlerimizi hasat ediyoruz. Topladığımız zeytinleri yine öğrenciler olarak salamura haline getiriyoruz ve yağ çıkartıyoruz. Annelerimizin, babalarımızın ve mahallelinin diktiği zeytin ağaçlarından hasat yapmak çok güzel bir duygu. Bu okulda eğitim gören anne ve babalarımız gibi bizlerde gelecek yıllar için yeni projeleri hayata geçireceğiz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow