hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Salihli Ovası'nda hasat yoğunluğu

    Salihli Ovasında hasat yoğunluğu
    expand

    Salihli Ovası'nda hasat yoğunluğu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emre SAÇLI / MANİSA, (DHA) - SOFRALARIN vazgeçilmezi lahana, karnabahar, kereviz, ıspanak, brokoli, pancar, marulu, soğan ve pırasa gibi kışlık sebzelerin üretiminde Ege Bölgesi'nde ilk sırada yer alan Salihli Ovası'nda hasat yoğunluğu yaşanıyor. Kışlık sebze üretimin merkezlerinden ve 12 ay tarımsal üretimin yapıldığı Salihli Ovası'nda yetişen kışlık sebzeler ise başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

    Salihli Ovası'nda yetiştirilen kışlık sebzelerin hasadı nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Üreticiler ürettikleri sebzelerin bir bölümünü çevre il e ilçelerde pazarlarda satarken, kalanını ise Türkiye'nin dört bir yanına göndererek raflardaki yerini almasını sağlıyor. Salihli Ovası'nda 12 ay tarımsal üretimin devam ettiğini belirten Salihli Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı İdris Özer, "Ovamızda mevsimine göre ürün yetiştirilmektedir. Çiftçimiz durmaksızın ürün yetiştiriyor. Kışlık ürünlerimiz taze taze pazarlarda yerini alıyor. Şu an pazaryerlerinde sofralarımızın vazgeçilmez kışlık ürünleri olan lahana, karnabahar, pırasa, brokoli, taze soğan, marul gibi birçok ürün satılmaktadır. İlçemizdeki pazaryerindeki esnafımızın yüzde 60'ı üreticidir, pazarda kendi yetiştirdikleri doğal ürünlerini satmaktadırlar" dedi.

    Hem üreteci hem de pazarcı olduğunu belirten Arif Uludağ da "Salihli'nin verimli topraklarında kış aylarının vazgeçilmez ürünlerinden olan lahana, karnabahar, brokoli, kırmızı lahana yetiştiriciliği yapıyorum. Yetiştirdiğim ürünleri de pazaryerindeki tezgahımda satıyorum. Elimizdeki fazla ürünleri ise hallere satıyorum. Halkımızı taze taze ürünleri almak için halk pazarlarına davet ediyorum" dedi.
     
    Üretici Metin Fırtına ise "Salihli soğan üretiminde söz sahibi. Bu ovada tonlarca soğan yetiştiriliyor. Yetiştirdiğimiz soğanları Salihli pazarında sattığımız gibi, fazlalık ürünlerimizi de İzmir ve İstanbul'a gönderiyoruz" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow