hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sondaj kuyusunda ölen oğlu ve torunu adına anasınıfı yaptıracak

    Sondaj kuyusunda ölen oğlu ve torunu adına anasınıfı yaptıracak
    expand

    Sondaj kuyusunda ölen oğlu ve torunu adına anasınıfı yaptıracak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emre SAÇLI / SALİHLİ (Manisa), (DHA) - MANİSA'nın Salihli ilçesindeki Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu bahçesindeki 15 bin 346 metrekarelik alana, Salihli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Demir tarafından yaptırılacak olan iki derslikli anasınıfı için törenle protokol imzalandı. Anasınıfına hayırsever Demir'in geçen 5 Ocak'ta evlerinin bahçesindeki sondaj kuyusunda sıkışarak hayatlarını kaybeden oğlu Aytuğ Demir (28) ile torunu Batu Demir'in (2) isimlerinin verileceği bildirildi.

    Barış Mahallesi'nde, geçen 5 Ocak akşamı Aytuğ Demir'in, oğlu Batu Demir, oturdukları Gülnar Sitesi'nin bahçesindeki sondaj kuyusuna düştü. Demir, oğlunu kurtarmak için su bulmak için açılan 60 metre derinliğindeki kuyuya indi. Zeytin ağaçlarını sulamak için olaydan 6 ay önce izinsiz açıldığı belirlenen kuyuda sıkışan baba-oğulun cansız bedenlerine yaklaşık 10 saat süren kurtarma çalışmasının ardından 15 metre derinlikte ulaşıldı. Hem oğlu hem de torununu kaybeden Salihli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Demir, acı haberle yıkıldı.

    Acısı tazeliğini koruyan Demir, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu bahçesine oğlu ve torununun anısına iki derslimli anasınıfı yaptırma kararı aldı. 15 bin 346 metrekarelik alana yaptırılacak anasınıfı için Manisa Valiliği Brifing Salonu'nda protokol imza töreni düzenlendi.

    Törene Manisa Vali Yaşar Karadeniz'in yanı sıra Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve anısınıfını yaptıracak olan hayırsever Mehmet Demir katıldı.

    OĞLU VE TORUNUNUN ADINI YAŞATACAK

    Protokol imza töreninde konuşan Salihli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Demir, oğlu ve torununun adını bu şekilde yaşatacak olmanın acılarını bir nebze de olsa hafifleteceğini belirtip, anasınıfının hayırlı olmasını diledi.

    Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise "Şu an millet olarak üzüldüğümüz büyük bir felaketi yaşıyoruz. İnşallah hem kamu binalarını hem vatandaşlarımızın yaşadığı bina stokunu yenileyerek depreme dayanıklı hale getirmeyi böylece bu tip acıların bir daha yaşanmamasını ümit ediyoruz. Bana göre bu durum milletimizin bundan sonraki ortak gayesi olmalı. Bu anlamda da yapılacak olan anaokulu hem bu amaca hizmet edecek hem de yeni bir anaokulu olacak. Daha önce anaokulu hizmeti verilmeyen bu okulumuz da bu anlamda anaokulu çağındaki öğrencilerimiz için kapasite artışı getirmiş olacak. Hayırsever Mehmet Demir'e ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, okulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow