hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarıgöl'deki önünden fay hattı geçen okulda yıkım başladı

    Sarıgöldeki önünden fay hattı geçen okulda yıkım başladı
    expand

    Sarıgöl'deki önünden fay hattı geçen okulda yıkım başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın Sarıgöl ilçesindeki 52 yıldır eğitim ve öğretim veren ve önünden hareketli fay hattı geçtiği belirlenen 4 Eylül İlkokulu'nun yıkımına başlandı. A blokta yıkımı yapılırken 28 yılık olan B blok için ise yıkım kararı beklenen okuldaki öğrencilerin geçici olarak Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu'nda eğitim ve öğretime devam edeceği bildirildi.

    Sarıgöl'deki 52 yıldır hizmet veren 4 Eylül İlkokulu'nun önünden bir süre önce hareketli bir fay hattı geçtiği belirlendi. Bu nedenle olası bir depremde yıkılma tehlikesi bulunan 4 katı,18 derslik okulun yıkılmasına için Manisa Valiliği, Milli Eğitim Bakanlığı'na görüş bildirdi. Valiliğin görüşü üzerine Bakanlık, yıkım kararı aldı. Bulunduğu yer aynı zamanda afet bölgesi kapsamında olan 20 öğretmen ve 315 öğrencisi olan okulun yıkılıp,  yerine Şermin-Hüseyin Tüfekçi Anaokulu bahçesine yeni bir okul binası yapılacağı bildirildi. Okulun A bloğunda yıkıma başlanırken, 28 yıl önce yapılan B blok için ise yıkım kararının beklendiği belirtildi. Okuldaki 315 öğrencinin yeni okul yapımına kadar geçici olarak Mimar Sinan İlkokulu'nda eğitim öğretime devam edeceği kaydedildi.

    Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sarıgöl'ün içerisinde geçmekte olan hareketli fay hattı olduğuna dikkati çekip, "Bu fay hattı, tam olarak okulumuzun önünden geçiyor. Bu nedenle önce okul binamızın güçlendirilmesi düşünüldü. Ancak, sonradan bundan vazgeçilip, daha sağlıklı olacağı için yıkılması yönünde karar alındı" dedi.

    NELER YAŞANMIŞTI?

    Sarıgöl'de 28 Mart 1969  tarihinde, meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası ilçede 3.5 kilometrelik fay hattı oluştu. Sürekli hareketlilik  gösteren fay hattı nedeniyle Konak Mahallesi ve Ayan Mahallesi'ndeki Bakanlık tarafından afet bölgesi kapsamına alınan alanlarda kalan toplam 95 ev ve işyerinin, son 5 yıl içinde Sarıgöl Belediyesi tarafından yıkımı yapıldı.  Yıkılan bu binaların yerine ise TOKİ tarafından 83 konut yaptırılıp, hak sahiplerine dağıtıldı.

    Vehbi SARIHAN / SARIGÖL (Manisa), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow