hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toprak kaymasının yaşandığı alanda inceleme devam ediyor

    Toprak kaymasının yaşandığı alanda inceleme devam ediyor
    expand

    Toprak kaymasının yaşandığı alanda inceleme devam ediyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa), (DHA)- MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili ekiplerin incelemeleri devam ediyor. Sabah saatlerinde olay yerine giden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın çalışmaları yerinde denetledi.
    Turgutlu ilçesi Selvilitepe Mahallesi’nde bulunan bir inşaatın kazı alanında dün, akşam saat 22.30 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Kazı alanının üzerinde bulunan bir yolun da çöktüğü olay sonrası, çevrede bulunan 4 evde yaşayan 17 kişi tahliye edildi. Vatandaşların tahliyesi sonrası toprak kayması yaşanan bölgede başlatılan güvenlik çalışmaları sabaha kadar devam etti. Sabahın ilk ışıkları ile Turgutlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile İmar ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin detaylı çalışmaları ve güvenlik önlemleri gün boyunca devam etti.
    TAHLİYE EDİLEN VATANDAŞLAR OTELDE KONAKLAYACAK
    Yaşanan toprak kayması sonrası Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın sabahın ilk ışıkları ile ekiplerin çalışmalarını yerinde takip etti. Kimseyi mağdur etmeyeceklerin söyleyen Akın, Turgutlu'da bulunan otellerde 40 kişilik yer ayırtıldığını ve mağdur olan vatandaşların otellerde konaklayabileceklerini ifade etti.
    BÖLGEDEKİ İNŞAAT DURDURULDU
    Toprak kaymasının inşaatın kazı alanında olması ve güvenlik gerekçesiyle durdurulurken, Turgutlu Belediyesi ekiplerinin inşaatın projeleri ile ilgili inceleme yaptığı öğrenildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow