hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turgutlu'da organ bağışı farkındalık etkinliği düzenlendi

    Turgutluda organ bağışı farkındalık etkinliği düzenlendi
    expand

    Turgutlu'da organ bağışı farkındalık etkinliği düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU, (DHA) - MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında toplumda organ bağışı hakkında bilgi düzeyini arttırmak ve ilçede organ bağışını sağlamak amacıyla Turgutlu Devlet Hastanesi tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi.

    Turgutlu ilçesinde, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi. Turgutlu Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Cumhuriyet Başsavcısı Ali Biçer, Kamu Hastaneler Birliği Başkan Yardımcısı Vesile Tuğba Balaban Eröz, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Organ Nakli Koordinatörleri Derneği (ONKOD) Başkanı Rahmi Baykan, İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Sevay Bozkuş Aslan, Mürvet Çağrı Ganol ve Turgutlu'daki kamu kuruluşları idarecileri, personeli, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve daire amirleri ve nakil olmuş hasta Ceyhan Süre katıldı.
    Organ bağışı konusunda hastaneler ve vatandaşlar olarak birlik içinde hareket etmenin önemini vurgulayan Baykan, organ bağışına farkındalık oluşturma konusunda, sadece eğitim boyutunda değil, toplumsal geriye dönüşlerin de olması gerektiği inancıyla hareket ettiklerini belirtti.

    Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Murat Özşahin ise "Ülkemizde organ bağışı sayısını artırmak ve halkımızda organ bağışı bilincini geliştirmek, organ yetmezliği nedeniyle hayatının sonuna gelmiş hastaların hayatını kurtarmak, yaşam süresini ve kalitesini arttırmak, toplumun huzurlu ve mutlu yaşamasına katkıda bulunmak amacıyla her yıl 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası etkinlik ve bilgilendirme çalışmalarıyla gündemde tutulmaktadır. İnsanların bağış konusunda daha çok ikna edilmeleri gerekiyor. Organ bağışı ile insanlar hayat buluyorsa, bunun önünde herhangi bir engel teşkil edecek sorunun olmaması gerektiği de aşikârdır. Bu sebeple de kamu-özel kesim ve vatandaş boyutunda herkesin organ bağışı kampanyalarına katkı sağlaması önemlidir. Turgutlu Devlet Hastanesi olarak bu yönde yapılan bilgilendirmelerin, gelecek nesillerde sağlıklı bir bilinç oluşturacağına inanıyoruz. Bu amaçla da programın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyoruz. Organ Bağışı Haftası tüm hastalarımıza umut olsun. Tüm insanları organ bağışına davet ediyoruz" diye konuştu.

    Toplantının sonunda 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası etkinliklerinde verdiği katkıdan dolayı ONKOD Başkanı Baykan'a, İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Aslan'a ve organ nakli yapılan Süre'ye plaket taktim edildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow