hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Turgutlu'da otistik çocuklar uçurtma şenliğinde gönüllerince eğlendi

    Turgutluda otistik çocuklar uçurtma şenliğinde gönüllerince eğlendi
    expand

    Turgutlu'da otistik çocuklar uçurtma şenliğinde gönüllerince eğlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU, (DHA)-MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde 'Umudumuz Gökyüzü Kadar Mavi' projesi kapsamında otistik çocuklar ve ailelerin katıldığı uçurtma şenliği ve piknik programı düzenlendi. Etkinlikte otistik çocuklar gönüllerince eğlenirken, gökyüzü uçurtmalarla rengarenk oldu.

    Irlamaz Spor Vadisi'nde, 'Umudumuz Gökyüzü Kadar Mavi' projesi kapsamında otistik çocuklar ve ailelerin katıldığı uçurtma şenliği ve piknik programı düzenlendi. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü PRODES 2023 kapsamında, başkanlığını Cengiz Çıkıkçı'nın yaptığı Manisa Turgutlu Sağlık Hizmetlerini Yaptırma Yaşatma Geliştirme Derneği'nce geliştirilen ve Turgutlu Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Hemşire Saadet Pekuslu Sanar tarafından yazılan 'Umudumuz Gökyüzü Kadar Mavi' adlı projeyle Turgutlu ilçesinde bulunan ve otizm spektrum bozukluğu tanısı konan çocukların farklı gelişim özelliklerine göre hazırlanan program çerçevesinde gereksinimi olduğu becerilerin kazandırılmasının amaçlandığı belirtildi.

    Etkinliğe, otistik çocuklar ve ailelerin yanı sıra Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Harun Tutak, Turgutlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halim Karaer, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Şahin, Turgutlu İlçe Sağlık Müdürü Bilgehan Hasyiğit, Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mahmut Ali Osman Eryılmaz, Turgutlu Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Ozan Ağzıballı, sağlık personelleri de katıldı.  Etkinlikte, otistik çocuklar, aileleri ve protokol üyeleriyle birlikte uçurtma uçurdu. Projenin yazarı Turgutlu Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Hemşire Saadet Pekuslu Sanar, etkinlikle ilgili bilgi verip, "Turgutlu'daki 25 otizmli birey ve aileleri projemizin hedef kitlesini oluşturuyor. Projemizde otizmli bireylerin kişisel ve duygusal anlamda gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanıyor. Proje destekçilerimizden Halk Eğitim Merkezi tarafından bir müzik sınıfı ve sportif faaliyetler sınıfı belirlendi ve toplamda 8 öğretmenimiz görevlendirilerek çocukların eğitimlerine başlandı. İçişleri Bakanlığımız tarafından tüm müzik ve spor aletleri ile araç gereçleri gönderilerek sınıflara teslim edildi. 'Otizmli bireylere yönelik müzik sınıfı, sportif faaliyetler salonu oluşturulması ve uçurtma şenliği gibi tüm faaliyetleri bir arada bulundurması nedeniyle, projemiz Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşımaktadır" dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow