hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mardin’de 45 bin taşımalı eğitim gören öğrenciye yemek desteği

    Mardin’de 45 bin taşımalı eğitim gören öğrenciye yemek desteği
    expand

    Mardin’de 45 bin taşımalı eğitim gören öğrenciye yemek desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nezir GÜNEŞ/MARDİN,(DHA)- MARDİN genelinde eğitimlerini taşımalı olarak sürdüren yaklaşık 45 bin öğrenci, öğretmenevleri tarafından hazırlanan öğle yemeği hizmetinden faydalanıyor.
    Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için yürüttüğü sosyal politikalar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerde eğitim gören 45 bin taşımalı öğrenciye her gün öğle yemeği hizmeti veriliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, kentte öğrencilere yapılan sosyal yardımlara ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu sosyal politikalar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığımız, öğrencilerin eğitime erişimini artırmak için öğrencileri desteklemeye devam ediyor. Şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkanına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara kadar çok sayıda proje kararlı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Mardin’de, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 7 öğretmenevimiz ve 10 pansiyonumuz 293 okulumuzda 45 bin civarı öğrencimize her gün sıcak yemek verilmektedir. Mardin’de öğretmenevlerimiz ve pansiyonlu okullarımız bünyesinde kurulan mutfaklarda, taşımalı sistemle eğitim gören 45 bin civarı öğrenciye haftanın 5 günü 3 çeşit yemek pişiriliyor. Bu kapsamda temel eğitimde 17 bin 712, ortaöğretimde 22 bin 276 öğrencimizin yemek ihtiyacı öğretmenevlerinden ve 7 bin 518 öğrencimizin yemek ihtiyacı ise pansiyonlu okullarımız tarafından karşılanmaktadır. Usta aşçılar, deneyimli personeller ve gıda alanında uzman personellerin, diyetisyen, gıda mühendisi istihdam edildiği mutfaklarda, usta aşçıların maharetli elleriyle yaptıkları birbirinden leziz yemekler öğrencilerimizle buluşturuluyor. Kurumlarımızın bünyesinde oluşturulan mutfaklar, kalite ve hijyenden ödün vermeden soğuk hava deposundan fırınına ve diğer teknik aksama kadar her şeyin düşünüldüğü birer yemek fabrikası durumuna gelmiştir" dedi.
    Yemeklerin üretiminde besin ve kalori değerinin her gün özenle hazırlandığına vurgu yapan Demir, “yemekleri sıcak bir şekilde öğrencilere ulaştırabiliyoruz. Sıcak yemeğin ulaştırılması konusunda çok büyük emek sarf ediyoruz. Yemekler gece saat 04.00'da hazırlanıp, sabah saat 10.00'da okullara ulaştırılmak üzere yola çıkıyor. Termokaplar ve özel aparatlar sayesinde soğumadan öğrencilerin önünde olacak şekilde ulaştırılıyor. Bu konuda öğrenci ve velilerden çok iyi dönüşler alıyoruz. Daha önce olmayan böyle bir hizmetin verilmesinden dolayı çok memnunlar. Kritik kontrol noktalarımız var. Sıcaklık kontrolünden hijyen kontrollerine kadar hepsi tek tek yapılıyor ve hiçbir gün ihmal edilmeden bu işlemler devam ediyor” şeklinde konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow