hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mardin'de kurbanlar depremzedeler için kesiliyor

    Mardinde kurbanlar depremzedeler için kesiliyor
    expand

    Mardin'de kurbanlar depremzedeler için kesiliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)- MARDİN’de kesilen adak, akika, şükür, sadaka gibi kurban etleri, depremlerden etkilenen il ve ilçelere gönderildi.
    Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen yerlere Türkiye genelinde olduğu gibi Mardin'den de yardımlar sürüyor. Mardin’de kesilen adak, akika, şükür ve sadaka gibi kurban etleri, depremlerden etkilenen il ve ilçelere gönderildi. 
    Yürütülen çalışma hakkında bilgi veren Mardin STK Platformu Dönem Sözcüsü Necmettin Başboğa, “Kampanyanın daha ilk gününde yüzlerce kurban bağışı aldık. Kurban etleri ilk etapta Adıyaman ve Elbistan'a gönderilecek. Bağışçılarımızdan gelen adak, akika, şükür, sadaka ve kurban yardımları arttıkça biz de bu kampanyayı canı gönülden devam ettirerek depremden etkilenen diğer illerimize de ulaştıracağız. Yardım amaçlı bize teslim edilen kurbanları burada kendimiz keserek, temizleyerek ve ambalajlayarak deprem bölgesinde bulunan aş evlerimize gönderiyoruz. Buradan giden kurban etleri aş olup depremzede kardeşlerimize ikram edilecektir” dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow