hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mardin’de misafir edilen depremzede çocuklar için etkinlik

    Mardin’de misafir edilen depremzede çocuklar için etkinlik
    expand

    Mardin’de misafir edilen depremzede çocuklar için etkinlik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)- MARDİN’in Artuklu ilçesinde, deprem bölgesinden gelerek misafir edilen çocuklar için gün boyu çeşitli etkinlikler yapılıyor.
    Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerde çalışmalar devam ederken, birçok depremzede farklı şehirlerde misafir ediliyor. Mardin’in Artuklu ilçesine gelen depremzede aileler, oteller, öğrenci yurtları ve belirlenen evlere yerleştirildi. Depremzedelerin her türlü ihtiyacı karşılanırken çocukların da yaşadıkları korkuyu atlatmaları ve sosyalleşmeleri için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Mardin’deki kurumlarca oluşturulan ekipler, çoğunluğu uykusunda yakalandıkları şiddetli sarsıntıyı hissedip aileleriyle sokağa çıkan çocuklarda afetin izlerini silmeye çalışıyor. Artuklu Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı öğretim üyeleri ve bölüm öğrencilerinden oluşan ekipler, kentte misafir edilen depremzede çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Uzman hocalar ve öğrencileri, otelde konaklayan çocuklara yönelik tanışma etkinliği, hikaye, sanat çalışması, müzik, oyun, drama gibi destek etkinlikleri gerçekleştirmeye başladı.
    Deprem sonrası özellikle çocuklara yönelik yürütülecek destek çalışmalarının deprem sürecinde yapılacak çalışma ve yardım faaliyetleri kadar önemli olduğunu kaydeden Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, bu anlamda çocuklara yönelik gerçekleştirilecek etkinlikler, oyunlar ve benzeri aktivitelerin bu zorlukları aşmada oldukça önemli işlevlere sahip olduğunu ifade etti. 
    Gaziantep’ten Mardin’e gelen depremzede Abdullah Çelik, kaldığı otelin çok güzel olduğunu ve çocukların yapılan etkinliklerle çok eğlendiklerini, bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
    10 yaşındaki depremzede Muhammed Çelik de otelde yeni arkadaşlarının olduğunu, top oynadığını, resim çizdiğini ifade ederek mutluluğunu dile getirdi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow