hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Derik zeytininin hasadı başladı

    Derik zeytininin hasadı başladı
    expand

    Derik zeytininin hasadı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Derik ilçesinde, kimyasal gübre ve ilaç kullanılmadan üretilen, zeytinin hasadına başlandı. 
    Derik ilçesinin sembolü haline gelen, ilçe halkının yüzde 70’nin geçim kaynağı olan ve 12 bin 370 dekarlık alanda 220 binden fazla ağaçtan üretilen zeytinin hasadına başlandı. 2019 ve 2020’de İngiltere’de ve Japonya’da düzenlenen uluslararası kalite yarışmalarında altın, bronz ve gümüş madalya ile ödüllendirilen zeytinin hasadı için sabahın ilk ışıklarıyla bahçelerine gelen zeytin üreticileri, akşam hava kararana kadar zorlu mesailerine devam etti. Zoncuk, Güleki, Kejik, Melkebazi, Melebeli, Mavi ve Ağliş gibi türleri bulunan zeytin, işlendikten sonra sofralık ve zeytinyağı olarak tüketicilerin beğenisine sunuluyor. 
    Zeytin hasadını yapan Nurcan Önemli, ”Zeytin hasadımız hayırlısıyla başladı. Bu sene zeytinimiz çok iyidir. Yağı da çok güzel, zeytini de çok güzel. Derik’in zeytini 9 çeşittir, hepsi de çok iyidir ama Ğılğali tercih ederiz. Ğılğali birincidir, sofralıktır, kahvaltılıktır çok güzeldir” dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow