hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Derik'te otizmli öğrenci Arjin’in karne sevinci

    Derikte otizmli öğrenci Arjin’in karne sevinci
    expand

    Derik'te otizmli öğrenci Arjin’in karne sevinci

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Derik ilçesinde otizmli öğrenci Arjin Kıran (8) karne sevinci yaşadı. Arjin’e karnesini Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Evren Çakır verdi.
    Derik ilçesinde, 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle, Bahçelievler İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törende 2’nci sınıf öğrencisi Otizmli Arjin Kıran’a yarıyıl karnesini, Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır verdi.
    Anne Zeynep Kıran, Arjin’in imkanlar doğrultusunda bir çok alanda başarılı olduğunu ifade ederek, “Otizm asla bir engel değildir,koşulsuzca sevgi ve ilgi ister. Daha fazla farkındalık yaratmak için sesimizi duyuruyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği imkanını sağlamasını isteyeceğiz. Arjin İngilizce, matematik, Türkçe, resim, müzik gibi dersleri çok seviyor ve yeteneği var. Arjin’in imkanlar olursa bütün alanlarda başarılı olduğu görebiliyoruz” dedi.
    Sınıf Öğretmeni Mustafa Yücel de, Arjin’in sınıfın en iyilerinden olduğunu belirterek, şunları söyledi:

    "Arjin bizim için çok değerli ve farklı bir öğrencimiz, sınıfımızda renk katan bir öğrenci, arkadaşlarının çok sevdiği, otizmli olması onun için bir engel değil. Öğrencilerimin arasında gayet derslerinde başarılıdır. Akademik ve sosyal olarak öğrencilerimin arasında en iyilerinden, sınıfın en iyilerinden bir tanesidir.” (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow