hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Derik'teki kazada ölenler için mevlit programı

    Derikteki kazada ölenler için mevlit programı
    expand

    Derik'teki kazada ölenler için mevlit programı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emrullah KARAKAŞ/DERİK(Mardin),(DHA)- MARDİN’in Derik ilçesinde 20 Ağustos’ta 2 TIR’ın neden olduğu kazada yaşamını yitiren 20 kişi için mevlit okutuldu. 
    Derik ilçesinde 20 Ağustos’ta Bahçelievler Mahallesi'nde 2 TIR’ın neden olduğu kazada polis memuru Yahya Ergin şehit olurken, Şervan (6) ve Mihriban Tanrısever (11), İbrahim Halil Has (80), İnan Berk (35), Bessi Bağlayan (57), İrfan Aktaş (45), Mülkiye Acar (56), Ünal Ekinci (24), Baran Açan (28), Hamit Akkoyun (82), Ahmet Aktay (30), Sıtti Abul (84), Fesih Dağ (61), Velat Dağ (45), Kemal Dağ (60), Hatip Denk (66), Necla Arda (27), İsa Ayebe (42) ve Baver Babur (17) yaşamını yitirdi. Kazanın 40’ıncı günü nedeniyle ilçede HDP teşkilatı tarafından mevlit programı düzenlendi. Tepebağ Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda düzenlenen mevlit programına, HDP’li Meclis Başkan Vekili Nimetullah Erdoğmuş, HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve HDP’li milletvekilleri, kazada ölenlerin yakınları ile yaralananlar ve vatandaşlar katıldı.
    Erdoğmuş ve Beştaş, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarının bulunduğu masaları gezerek baş sağlığı diledi. Program, edilen dualar ve verilen yemeğin ardından sona erdi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow