hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlk defa çilek topladılar

    İlk defa çilek topladılar
    expand

    İlk defa çilek topladılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmetail DİNLER-KIZILTEPE, (Mardin), (DHA)-MARDİN'nin Kızıltepe ilçesinde Üreten Kadınlar Kooperatifi, Mezopotamya Çilek Bahçelerinde yetim çocukları ağırladı. Çilek bahçesiyle buluşan çocuklara, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş'ın Beyhan Demirtaş, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Kızıltepe Üreten Kadınlar Kooperatif Başkanı Dilek Çam da eşlik etti.

    Çocuklara çilek nasıl yetiştirilir, bakımı nasıl yapılır ve çilekleri nasıl toplamaları konusunda bilgiler verilerek ardından hep birlikte dalından çilekler toplandı. İlk defa çilek toplama deneyimi yaşayan çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı. Çocuklarla birlikte çilek toplayan Beyhan Demirtaşİle Dilek Çam çocukların heyecanına ortak oldu. 20 bin metre kare arazide toprakla buluşan 100 bin çilek fidesi meyve vermeye başlamasıyla birlikte büyük rağbet görmeye başlandı. Kızıltepe Üreten Kadınlar Şenliği’nde çileklerden yapılan dondurması büyük beğeni gördü. .

    Daha önce Kızıltepe Üreten Kadınlar Şenliği’nde dondurması yapılan çileklerden çocuklar için pasta yapıldı. Pastayı keyifle yiyen çocuklar tadına doyamadı. Çocuklar pastalarını yedikten sonra Demirtaş İle Çam çocuklar için hazırlanan hediyeleri kendilerine verdi. Hediyeler alınıp, pastalar yendikten sonra alanda hep birlikte alanda temizlik yapıldı. Yapılan temizlik ile çocuklara doğayı kirletmeme mesajı verildi.

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow