hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızıltepe’de, depremde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu

    Kızıltepe’de, depremde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu
    expand

    Kızıltepe’de, depremde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih KESKİN/KIZILTEPE (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Kızıltepe ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için mevlit okutularak, depremzedelere çeşitli ikramlarda bulunuldu.
    Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu. Öğretmenevinde düzenlenen mevlit programına Kaymakam Fatih Cıdıroğlu, Öğretmenevi Müdürü Hadi Gökdemir, Kızıltepe müftülüğü görevlileri ve depremzede aileler katıldı. Mevlit etkinliğinin ardından depremzedeler ile ilgilenerek sorun ve ihtiyaçlarını soran Kaymakam Cıdıroğlu, Kızıltepe Halk Eğitimi Merkezince yapılmış olan oyuncakları depremzede çocuklara hediye etti.
    Gaziantep’te İngilizce öğretmenliği yapan depremzedelerden Özlem Kömürcü, Mardin’de “Depremden birkaç gün sonra yetkililer Mardin’in güvenli iller arasında olduğunu açıkladıktan sonra geldik. İlk geldiğimiz andan itibaren bizimler canla başla ilgilenildi. Kızıltepe Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu İdari ekibi ve personelleri hiç durmadan bizimle ilgilendiler. İhtiyaçlarımız karşılandı. Fazlasıyla fiziksel ve psikolojik olarak rahatlamamız için ellerinden geleni yaptılar. Özellikle verilen Mevlit yemeğine Kaymakam Bey’in katılması bize ayrıca moral oldu. Kızıltepe halkı, esnafı, çalışanlarının bizimle bire bir ilgilenmesini ve yaralarımızı sarmak için gösterdikleri çabayı görüyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyoruz” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow