hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızıltepe’den deprem bölgelerine 224 TIR yardım gönderildi

    Kızıltepe’den deprem bölgelerine 224 TIR yardım gönderildi
    expand

    Kızıltepe’den deprem bölgelerine 224 TIR yardım gönderildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih KESKİN/KIZILTEPE (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Kızıltepe ilçesinden, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen deprem bölgelerine 224 TIR insani yardım malzemesi gönderildi.
    Mardin Valiliği öncülüğünde ve Kızıltepe Kaymakamlığınca yürütülen yardım toplama faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere 224 TIR, 21 kamyon, 15 minibüs, 2 kamyonet ve belediye tarafından çok sayıda özel araç yönlendirmesi yapıldı. Ayrıca deprem bölgesine gönderilen iş makineleri de, ekiplerin desteğiyle arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. İlçe otogarına kurulan afet koordinasyon merkezi gece-gündüz aktif olarak çalışmalarını yürütüyor. Toplanan yardımlar, AFAD koordinesinde deprem bölgesine ulaştırılarak depremzede vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.
    Kızıltepe Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu, yardımların bölgelere ulaşmaya devam ettiğini belirterek, “Afet bölgesine ilçemizden, ülkemizden ve dünyadan yardımlar ulaşmaya devam ediyor. Alandan aldığımız bilgiler şuan gelen yardımların fazlalığına dair. Lütfen yardım etmek istiyorsanız israf olmaması adına yardımlarınızı otogardaki depolarımız teslim edin. Biz de ilçemize gelen depremzedelere ve ileride lazım olduğunda deprem alanlarına ulaştıralım. Tekrardan yardımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow