hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mardin’de öğrenciler depremzedeler yararına kermes düzenledi

    Mardin’de öğrenciler depremzedeler yararına kermes düzenledi
    expand

    Mardin’de öğrenciler depremzedeler yararına kermes düzenledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerden etkilenerek Mardin’e gelen depremzedeler yararına kermes düzenledi. Kermeste elde edilecek gelir, Ramazan ayı öncesi depremzede ailelere ve öğrencilere dağıtılacak.
    Kızıltepe Adnan Menderes Ortaokulu öğrencileri, deprem bölgelerinden kente gelen depremzedeler için kermes organize etti. Okul bahçesinde yapılan kermeste yiyecek ve içecek stantları kuruldu. Okul öğretmenleri, öğrenciler ve velilerin desteğiyle yapılan kermesin gelirleri, Ramazan ayı öncesi depremzede ailelere gıda ve öğrencilere kırtasiye yardımı olarak verilecek. Okul Müdürü Abdulkadir Irmak, kermese destek veren öğrenci ve velilerine teşekkür etti. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı öğrencilerine aşılamayı da amaçladıklarını kaydeden Irmak, şunları söyledi:
    “Ülke olarak büyük bir felaket ile karşı karşıya kaldık. Bu asrın felaketine karşı ilk günden beri öğretmenlerimizle ve velilerimizle birlikte dayanışma içerisinde olduk. Bugün de bir kermes düzenlemeye karar verdik. Kermesten elde edeceğimiz geliri Ramazan ayı öncesi ailelere gıda olarak ulaştırmayı düşünüyoruz. Tabi depremzede öğrencilerimize de ihtiyaç duyacakları kırtasiye malzemesi olarak ulaştırmayı düşünüyoruz. Bir nebze de olsa yardımcı olabilirsek seviniriz.”
    Öğrenciler de depremzedeler kermes düzenlediklerini, bu yüzden çok mutlu olduklarını söylediler. Okulun bahçesinde ayrıca bilim sergisi de açıldı. (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow