hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mardinli öğrencilerden depremzedeler yararına kermes

    Mardinli öğrencilerden depremzedeler yararına kermes
    expand

    Mardinli öğrencilerden depremzedeler yararına kermes

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih KESKİN/KIZILTEPE(Mardin),(DHA)- MARDİN’de, Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri okul bahçesinde geliri depremzedelere gönderilmek üzere kermes açtı.
    Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenenler için ‘Türkiye Tek Yürek’ olmaya devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren çeşitli yardım çalışmalarının yürütüldüğü Mardin’de, Kızıltepe Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okul bahçesinde geliri depremzedelere gönderilmek üzere kermes açtı. Her öğrenci evinde kendi yaptığı ya da annesine yaptırdığı yiyecekleri öğretmenler ve velilerin beğenisine sundu. Yiyecekler kısa sürede tükenirken, kermesten elde edilen gelir AFAD'ın hesabına yatırılacak.
    ‘ÖĞRENCİLERİMİZLE NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR’ 
    Okul Müdürü Nurullah Çelik, kermese destek verenlere teşekkür ederek, “Kermesin düzenlenmesi talebi öğrencilerimizden geldi, yani tamamen onların duyarlılığı. Biz sadece onlar için bir organizasyon yaptık. Bu yüzden öğrencilerimize bu duyarlılıkları için çok teşekkür ediyoruz, onlarla ne kadar övünsek azdır. İyi ki varlar” diye konuştu.
    ‘BİR FARKINDALIK PROJESİ OLARAK KERMES DÜZENLEDİK’
    Öğrenciler de depremzedeler yararına kermes düzenlediklerini, bu yüzden çok mutlu olduklarını söylediler. Öğrencilerden Betül Aydin, “Biz de depremzedelerimiz için okulumuzun adına bir farkındalık projesi olarak kermes düzenledik. Kermesten elde edeceğimiz geliri depremzedelere bağışlayacağız. Herkes evden bir şeyler yapıp, getirdi. Kimisi bakliyat, kimisi börek- çörek, kimisi tatlı getirdi. Hepsini burada sattık ve toplanan paralar depremzedelere ramazan yardımı olarak gidecek” dedi. (DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow