hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mardin’de boğulma vakalarına karşı uyarı

    Mardin’de boğulma vakalarına karşı uyarı
    expand

    Mardin’de boğulma vakalarına karşı uyarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih KESKİN/MARDİN,(DHA)- DEVLET Su İşleri (DSİ) Ilısu Projesi 16’ncı Bölge Müdürü Cihan Aksoy, hava sıcaklıklarının artmasıyla rezervuar alanlarında boğulma tehlikesine karşı uyarı yaptı.
    Hava sıcaklıklarının artmasıyla yaşanabilecek boğulma vakalarına karşın, DSİ Ilısu Projesi 16’ncı Bölge Müdürü Cihan Aksoy uyarılarda bulundu. Aksoy, vatandaşların serinlemek için girdiği baraj, gölet ve sulama kanalları gibi sulak alanlarda meydana gelen boğulma vakalarına karşı çeşitli önlemler aldıklarını söyledi.
    Vatandaşlardan rezervuar alanında suya girmemelerini isteyen Aksoy, “Burada en büyük görev ailelerimize düşüyor. Çocuklarımıza sahip çıkılması gerekiyor. Böyle olumsuz durumların yaşanması bizi üzüyor. Serinlemek ya da yüzmek maksadıyla baraj göl alanına girmek hayati risk oluşturmaktadır. Baraj göl alanına girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bilinmelidir. Unutulmamalıdır ki her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuğumuz ve gencimiz can vermektedir. Uzmanlar, deniz, nehir, göl, sulama kanalı veya havuza yüzmek ya da serinlemek için girenlerin çoğunun yüzme bilmediğini ifade ediyor. Biz diyoruz ki; su hayattır, can almasın. Gölet, baraj ve sulama kanallarında gerekli uyarı levhalarımız var. Suya girilmesinin tehlikeli olduğuna dair uyarı levhalarımız var ama buna rağmen çocuklarımız havanın sıcak olması nedeniyle serinlemek için buralara giriyor. Burada en büyük görev ailelerimize düşüyor ve çocuklarımızın bilinçlendirilmesi gerekiyor. Böyle olumsuz durumların yaşanması bizi derinden üzüyor” dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow