hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa'daki Ezidilerden, depremzedelere yardım TIR'ı

    Avrupadaki Ezidilerden, depremzedelere yardım TIRı
    expand

    Avrupa'daki Ezidilerden, depremzedelere yardım TIR'ı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis NAYIFOĞLU/ MİDYAT (Mardin), (DHA)- AVRUPA'da yaşayan Ezidiler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere bir TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi.

    Kahramanmaraş merkezli, toplamda 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından Mardin'in Midyat ilçesinde yaşayan Ezidiler tarafından yardım kampanyaları başlatıldı. Avrupa ülkelerinde yaşayan ve Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Kaleli köylüsü olan Ezidilerin, depremden etkilenenler için gönderdikleri bağışlarla Midyat ilçesinde alınan yardım malzemeleri Kahramanmaraş’a gönderildi.

    İş insanı Seyfettin Alpsoy ile yardım gönüllüsü Avukat Ömer Demir ve Ezidi Ömer Kaval’ın  da destekleriyle alınan battaniye, mont, bot, odun sobası, elektrikli ısıtıcı, çocuk bezleri, çocuk maması gibi temel ihtiyaç malzemeleri, gıda ve giyecekler, gönüllü vatandaşlar tarafından TIR'a yüklendikten sonra deprem bölgesine gönderildi. İş insanı Alpsoy, "Türkiye'nin 10 ilinde olan depremden dolayı depremzedelere her türlü desteği vermek için seferber olmuş durumdayız. Ezidi vatandaşlarımızın destekleriyle aldığımız eşyaları deprem bölgesine gönderiyoruz. Elimizden gelen ne varsa yapacağız" dedi.

    Avukat Ömer Demir ise, "Avrupa'da yaşayan Ezidi vatandaşlarımız beni arayarak depremzedelere yardımda bulunmak istediklerini söyledi. Ezidi vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Hep birlikte birbirimize kenetlenirsek bu zor günleri de inşallah atlatacağız" diye konuştu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow