hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midyat'ta 6900 öğrenci ‘Uyum Eğitimi’ alacak

    Midyatta 6900 öğrenci ‘Uyum Eğitimi’ alacak
    expand

    Midyat'ta 6900 öğrenci ‘Uyum Eğitimi’ alacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT(Mardin),(DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde, okul öncesi, ilkokul 1'inci sınıf ve ortaokul 5'inci sınıfa başlayacak 6900 öğrenci için uyum eğitimleri başladı.
    Midyat ilçesinde yeni eğitim öğretim yılı, uyum eğitimleriyle başladı. İlçe merkezi ve köylerde anasınıflarında 2 bin, ilkokul 1’inci sınıflarda 2 bin 700, ortaokul kısmında 5’inci sınıflarda da 2200 öğrenci uyum eğitimi alacak. Uyum haftasının ilk gününde İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, öğrencilerle bir araya geldi. Fatih İlkokulu’nu ziyaret eden Altay, öğrencilerle sohbet ederek, şeker ikram etti. Öğrencilere kitap hediye eden Altay, daha sonra okul öğretmenleri ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Okula uyum çalışmalarında oyun ve açık hava etkinliklerine ağırlık verileceğini dile getiren Altay, okullarda hijyen konusuna ise son derece önem verdiklerini söyledi. Altay, "2022-2023 eğitim öğretim yılına bugün büyük bir heyecan ve sevinçle başladık. Hem anasınıflarımızda hem ilkokullarımızda hem de ortaokul beşinci sınıflarda uyum eğitimleri başladı. Yaz boyu okullarımızın bakım onarım ve temizliğini yaptık, öğretmenlerimizin program çalışmaları yapıldı. Büyük bir heyecanla geldik.  Anasınıflarında 2 bin, ilkokullarda 2700, ortaokul kısmında 5’inci sınıflarda ise 2 bin 200 öğrencimizle uyum haftası eğitimi başladı. Bütün öğretmenlerimize kolaylıklar diliyorum. Bütün öğrencilerimize ve velilerimize başarılar diliyorum" dedi.
    Uyum eğitimi için okula gelen birinci sınıf öğrencisi Arin Doğan da, "Yaz tatili bitti okul açıldı. Okula geldik, arkadaşlarımız olacak, birlikte oynayacağız. Bahçeye çıkıp saklambaç oynarız. Öğretmenimize iyi davranırız” diye konuştu. 
    Diğer öğrenciler de heyecanlı olduklarını ve okulu sevdiklerini söyledi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow