hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midyat'ta depremzede Menesse Nur ve Narin'e doğum günü sürprizi

    Midyatta depremzede Menesse Nur ve Narine doğum günü sürprizi
    expand

    Midyat'ta depremzede Menesse Nur ve Narin'e doğum günü sürprizi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT,(Mardin), (DHA)- MARDİN’in Midyat ilçesinde kaymakamlık, depremden etkilenip şehre gelen iki kız çocuğu için sürpriz doğum günü etkinliği düzenledi.
    Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aileleriyle Midyat ilçesinde misafir edilen depremzede kız çocukları için sürpriz doğum günü etkinliği düzenlendi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) personeli, Malatya ve Gaziantep'ten kente gelen ve aileleriyle Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) kalan 9 yaşındaki Narin Başak ve 8 yaşındaki Menesse Nur Burak'ın doğum günü olduğunu öğrendi. Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz'a haber verilmesiyle kız çocukları için sürpriz bir kutlama yapılmasına karar verildi. Daha sonra KYK yurdunda kalan tüm çocuklar ve ailelerin katılımıyla iki kız çocuğu için doğum günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kaymakam Solmaz, çocuklara oyuncak hediye etti. Çocuklara doğum günü hediyelerini de veren Kaymakam Solmaz, sağlıklı bir ömür temennisinde bulundu. Program, doğum günü pastasının ikram edilmesi ve çocukların birlikte oynamasının ardında son buldu.
    ‘SİZLERİN GÜLMESİ, BİZLERİ DAHA ÇOK MUTLU EDİYOR’
    Kaymakam Ahmet Solmaz, yaşanan depremlerde hayatını kaybedenlerin acısını paylaştıklarını ifade ederek, “Bu anlamlı günlerini kutlayabilmek adına devlet olarak beraberce sizlerin acısını paylaşarak, dindirebilmek için bu organizasyonu düzenlemek istedik. Maddiyattan ziyade sizlerin gülmesi, mutlu olması, yaşanılan sıkıntıdan sonra en azından psikolojik olarak rahatladığınızı görmek bizleri daha çok mutlu ediyor ve bunun üzerine yoğunlaşmış durumdayız. İnşallah bu doğum günü de buna vesile olacaktır. İki Menesse ve Narin'in Allah bahtlarını güzel eylesin, bütün kardeşlerimiz, çocuklarımızla birlikte" dedi.
    "ÇOCUKLARIMIZIN MORALİ ÇOK YERİNE GELDİ"
    Gaziantep'ten Midyat'a gelen 8 yaşındaki Menesse Nur'un babası Nizamettin Burak da, "Allah devletimizden razı olsun. Bize kapılarını açtılar, bize yardımcı oldular. Her türlü etkinlikte yardımcı oldular. Kızımızın doğum günü olduğunu öğrendikleri anda biran önce bir parti bir oluşum içine girdiler. Kızımız için güzel bir etkinlik düzenlediler. Allah Midyat Kaymakamımızdan da, devletimizden de razı olsun. Çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarımızın morali çok yerine geldi. Çok güzel bir kutlama oldu" diye konuştu.
    Doğum günü kutlanan Menesse Bur Burak da, 8 yaşında girdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.
    Malatya'dan Midyat'a gelen 9 yaşındaki Narin Başak'ın annesi Dursune Başak ise, "Geldiğimiz günden beri sağ olsun gençlik kulüplerimiz olsun, diğer arkadaşlar olsun gayet güzel ilgileniyorlar. Çocuğum da ben de çok mutlu olduk, sevindik” şeklinde konuştu. 
    Narin Başak da, doğum günü sürprizi nedeniyle çok mutlu olduğunu söyledi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow