hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midyat’ta köylerdeki öğrencilere okul kıyafeti hediye edildi

    Midyat’ta köylerdeki öğrencilere okul kıyafeti hediye edildi
    expand

    Midyat’ta köylerdeki öğrencilere okul kıyafeti hediye edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT (Mardin),(DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde 'Küçük Armağanlar Mutlu Yüzler' projesi kapsamında, 29 köy okulundaki 455 çocuğa, okullarının rengi ve okul ambleminin olduğu kıyafetler hediye edildi.
    Midyat Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen ‘Küçük Armağanlar, Mutlu Yüzler’ projesi kapsamında, Kaymakam Ahmet Solmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, köy okullarını ziyaret etti. Beyazsu, Pelitli ve Yemişli köylerindeki okulları ziyaret eden Kaymakam Solmaz ve Müdür Altay, çocuklara hediye ettikleri okul kıyafetlerini giydirdikten sonra, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.
    ‘ÇOCUKLARIMIZIN DEZAVANTAJLI KONUMLARINI ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ’
    Kaymakam Ahmet Solmaz, projeyle kırsaldaki çocukların dezavantajlı konumlarını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Özellikle köy okullarımızda birleştirilmiş sınıflarda okuyan öğrencilerimize hazırlamış olduğumuz sosyal proje kapsamında, 'Küçük armağanlar Mutlu yüzler' projemizi faaliyete geçirdik. Bu kapsamda 29 köy okulumuzdaki 455 öğrencimize okul üniforması hazırlattık. Her okulumuzun kendi rengi ve amblemi olacak şekilde öğrenci sayısına göre üniformalarımızı hazırladık. Bugün Yemişli, Pelitli ve Beyazsu ilkokullarımızı ziyaret ettik. Öğrenci kardeşlerimizle, öğretmen arkadaşlarımızla tanıştık ve üniformalarını hediye ettik. Bizim amacımız merkez okullarıyla kırsal okullarımızın bir bütün olması. Özellikle kırsaldaki çocuklarımızın dezavantajlı konumlarını bir nebze olsun ortadan kaldırmak ve kurumsal bütünlüğü oluşturmak adına onlara bu şekilde bir proje ile destek olmaya çalıştık. Çocuklarımıza vermiş olduğumuz bu hediyeler hem onları mutlu etti, hem de kurumlarında, okullarında daha bütünsel bir görüntü ortaya çıktı. Bizler mutluyuz. Onlara destek oldukça, onların mutluluğunu gördükçe bizlerde mutlu oluyoruz” diye konuştu.
    ‘ÇOCUKLARIMIZ ÇOK MUTLU OLDU’
    Çocukların hediyelerle çok mutlu olduklarını belirten Beyazsu Köyü İlkokulu Öğretmeni Nupel Tokar ise, şunları söyledi:
    “Bugün çok mutlu olduk. Sayın Kaymakamımız Ahmet Solmaz okulumuzu ziyaret etti. Çocuklarımıza okul kıyafeti başta olmak üzere hediyeler getirdi. Çocuklar inanılmaz mutlu oldular. Kaymakamımız Ahmet Solmaz’a çok teşekkür ederiz, bizleri ve öğrencilerimizi mutlu ettiği için. Şuan da hepsinin kıyafeti aynı oldu. Herkes aynı kıyafet ile geldiğinde, en azından velilerin de, çocukların da kendilerini eksik hissetme gibi bir durumu olmayacak. Bu yönden kaymakamımızın getirdiği bu formalar inanılmaz bileri mutlu etti. Çünkü artık bütün çocuklar aynı kıyafetle gelecek ve birbirleri arasında bir farkları olmadığını görecekler.”
    Öğrenciler de hediyelerle çok mutlu olduklarını belirterek, projeyi gerçekleştirenlere teşekkür etti. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow