hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midyat'ta öğrencileri teknoloji bağımlılığından korumak için tiyatro eğitimi

    Midyatta öğrencileri teknoloji bağımlılığından korumak için tiyatro eğitimi
    expand

    Midyat'ta öğrencileri teknoloji bağımlılığından korumak için tiyatro eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Midyat ilçesinde öğrencileri teknoloji bağımlılığından korumak amacıyla tiyatro eğitimi veriliyor.
    Midyat ilçesindeki Şehit Mehmet Sait Barış Anadolu Lisesi’nde 20 öğrenci, açılan tiyatro kursunda 4 ay tiyatro eğitimi aldı. Eğitimlerinin ardından ilk sahne performanslarını sergileyen öğrenciler, seyircilerden büyük alkış aldı. Tiyatro Eğitmeni ve İngilizce Öğretmeni Mert Denizaşan, tiyatronun hayatın kendisi olduğunu söyleyerek, eğitimin öğrencilerin teknoloji bağımlılığından korumak için faydalı olduğunu belirtti. Denizaşan, “Burada öncelikle ses eğitimi ile başladık. Daha sonra mimik çalışmaları ve çeşitli tiyatral eğitimleri verdik ve devamında bir tirat, skeç ve oyun mantığıyla ilerleyip onlarla bir çalışma yaptık. Açıkçası tiyatro bizim için çok önemli. Hayatın ta kendisi olduğu için öğrencilerin, gençlerin, insanların mimikleri normal hayatlarına yansıması çok etkili oluyor. O yüzden lise hayatlarında özellikle gençlerin dersler dışında hatırlarında kalan özellikle güzel hatırladıkları, anılarla dolu zaman geçirdikleri, zamanlar her zaman tiyatro ile geçiyor. O yüzden biz tiyatroya çok kıymet veriyoruz. Tüm gençleri tiyatro yeteneklerini keşfetme davet ediyoruz ve destekliyoruz” dedi.
    Tiyatro eğitimi alan öğrenci Ayşe Akyol da, tiyatro eğitmini herkesin alması gerektiğini belirterek, “Aldığımız tiyatro eğitiminden bugün hemen hemen meyvesini yedik diyebiliriz. Sahneye çıktık, öğrencilerin karşısında çok heyecanlıydık. Çok karmaşık duygular içerisindeydik ama bir o kadar da eğlendik. Yani keşke herkesin elinde bu imkan olsa, keşke herkes tiyatro eğitimi alsa, keşke herkes bir sahne deneyimi alsa. Çünkü herkesin alması gereken bir şey bu” diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow