hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midyat'ta okulda 'Çök- Kapan- Tutun' deprem anı tatbikatı

    Midyatta okulda Çök- Kapan- Tutun deprem anı tatbikatı
    expand

    Midyat'ta okulda 'Çök- Kapan- Tutun' deprem anı tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis NAYIFOĞLU/ MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Midyat ilçesindeki Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi’nde 'Çök- Kapan- Tutun' deprem anı tatbikatı düzenlendi. Öğrencilere deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verildi.
    1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında, Midyat Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi'nde öğrencilere, okulun Afete Hazırlık Kulübü tarafından yapılan 'Çök- Kapan- Tutun' deprem anı tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta öğrencilere deprem sırasında yapmaları gerekenler anlatıldı, alınması gereken önlemler konusunda bilgiler verildi. Tatbikatta senaryo gereği okulun öğrencileri dersteyken siren çalınıp depremin meydana gelmesinin haber verilmesiyle birlikte, öğrenciler sıraların kenarlarına çöktü. 'Çök, kapan, tutun' tekniğiyle kendilerini korumaya alan öğrenci ve öğretmenler, depremin bitmesinin ardından öğretmen eşliğinde okul bahçesinde belirlenen güvenli alana ulaştı. Okuldaki yaklaşık 700 öğrenci kısa bir sürede paniğe kapılmadan tahliye edildi. Tatbikata Okul Müdürü Murat Kaya, Müdür Yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    Öğrencilerin afet konusunda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla tatbikatın gerçekleştirildiğini belirten Afete Hazırlık Kulübü Rehber Öğretmeni Ahmet Yılmaz, “Bugün okulumuzda deprem tatbikatı yaptık. Öğrenciler depreme yakalandığı zaman neler yapmaları gerektiği hakkında öncelikle bilgilendirme yaptık, sonrasında bunu uygulamaya geçirdik. Siren sesiyle beraber öğrenciler 'çök, kapan, tutun' şeklinde bir yol izlediler. Ardından siren sesi bittikten sonra önceden planladığımız şekilde öğrenciler okulu tahliye ettiler, beli bir düzen içerisinde. Sonra okul bahçesinde toplandık. Öğrencilerin bu konuda biraz daha bilinçlenmesi için böyle bir şey yapma gereği duyduk. Umarım gerektiği şekilde öğrenciler yerine getirir bu durumu” dedi.
    Öğrencilerden Gülsüm Ekin, verilen eğitimin çok faydalı olduğunu ifade ederek, "Deprem tatbikatı yaptık az önce bütün sınıflar. Yakın zamanda deprem olduğu için ve tekrardan olma ihtimali olduğu için önlem almak için tekrardan tatbikat yaptık. Teşekkür ediyoruz okulumuza. Geçmiş olsun Türkiye" diye konuştu. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow