hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midyat'taki depremzedeler için el sanatları kursu açıldı

    Midyattaki depremzedeler için el sanatları kursu açıldı
    expand

    Midyat'taki depremzedeler için el sanatları kursu açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT(Mardin),(DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesine gelen depremzede kadınlara destek sağlamak amacıyla dekoratif ahşap boyama kursu açıldı.
    Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilçeye gelen depremzedeler acılarını unutup eski hayatlarına dönmek için çabalıyor. Kaymakamlığın öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde Aziz Sancar KYK öğrenci yurdunda kalan depremzede kadınlar için çeşitli mesleki ve beceri kursları verilmeye başladı. Felaketi yaşayan ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılayan Midyat Kaymakamlığı, afetzede ailelere uzmanlar eşliğinde hem psiko-sosyal destekler sunuyor hem de deprem felaketi nedeniyle sarsılan moral ve özgüvenlerini arttırıcı etkinlikler düzenliyor. Açılan el sanatları kursunda kadınlar boş zamanlarını değerlendirerek çeşitli dekoratif ürünler üretiyorlar.
    Eğitmeni Özlem Kuldaş, "Buradaki bütün kursiyerlerimiz deprem bölgelerinden gelen kursiyerler. Onlarla hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri kurs açıyoruz. Çok güzel bir etkinlik yapıyoruz” dedi. 
    Malatya'dan gelen Hülya Özdemir ise, "İlk geldiğimiz gibi değiliz, çok şükür. Sağ olsun Özlem hoca bize ahşap boyamayı falan öğretiyor. Zamanımız çok güzel geçiyor” diye konuştu. 
    Hatay'ın İskenderun ilçesinden gelen Verda Yıldırım da, "Gündüzleri iyi geçiyor. Burada etkinlikler yapılıyor. Bize çok çabuk vakit geçiyor.  Aynı zamanda okulda da gidiyorum. Geldiğimiz günden beri her şey güzel. Aslında kurslar falan başlamadan önce karamsardık hepimiz. Dışarı çıkmıyorduk ama kurslar başladığından beri her şey gayet güzel gidiyor. Yapacak bir şey yok aslında unutmaya başlıyoruz her şeyi" ifadelerini kullandı.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow