hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polisten ilkokul öğrencilerine sürpriz ziyaret

    Polisten ilkokul öğrencilerine sürpriz ziyaret
    expand

    Polisten ilkokul öğrencilerine sürpriz ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Midyat ilçesinde görevli polis ekipleri, ilkokul öğrencilerini ziyaret ederek, hikaye kitabı hediye edip, trafik kulları hakkında bilgi verdi.
    Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Selahaddin Eyyubi İlkokulu’nu ziyaret eden İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis ekipleri, yaptıkları sürpriz ziyaret ile öğrencileri sevindirdi. Okul idaresinin 'Güvenli Yarınlar' projesi kapsamında düzenlediği etkinliklerde öğrencilere haber verilmeden, polisler okula davet edilerek, sınıfları ziyaret etmeleri istendi. Bunun üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP), Trafik Büro Amirliği ve ‘Yunus’ ekipleri, öğrencileri sınıfta ziyaret ederek vakit geçirdi. Öğrencilere trafik kuralları ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldıktan sonra öğrencilerin 'Trafik ışıkları, geçiş üstünlüğü, yaya geçidi, oyun alanları' gibi sorulara doğru cevap vermeleri polislerin takdir topladı. Daha sonra polis ekipleri, öğrencilere yanlarında getirdikleri hikaye kitapları ve trafik kuralları ile ilgili boyama afişi hediye etti.
    Okul Müdürü İdris Aslan, gelen ekiplere teşekkür ederek, “Gelmeleri bizim için de öğrencilerimiz için de çok farklı bir durum oldu. Varlıklarıyla bizlere, öğrencilerimize gerçekten çok etkili ve anlamlı bir katkı oldu" dedi.
    Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Tuba Ekinci  de, "Çocuklara polislik mesleğini sevdirmek, onlarla etkinlik düzenlemek istedik. Etkinliğimiz de trafik kuralları ile alakalıydı. Trafikte ışıkları öğrettik. Polislik mesleğini sevdirmeye yönelik bir takım etkinliğimiz oldu. Çok güzeldi, çocuklar gayet ilgiyle karşıladılar, heyecanlılar”diye konuştu. 
    Polis Memuru Selin Soydan ise, "Çok güzel oldu. Soruları vardı çocukların onları sordular. Biz de onlara bazı konularda bilgiler verdik. Boyama etkinliği yaptık. Güzel bir gün geçirdik. Çok mutlu oldular, biz de çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı. 
    Öğrenciler de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, özellikle trafik konusunda bilgi sahibi olduklarını söylediler. (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow