hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nusaybin’de deneme amacıyla ekilen yer fıstığının hasadı yapıldı

    Nusaybin’de deneme amacıyla ekilen yer fıstığının hasadı yapıldı
    expand

    Nusaybin’de deneme amacıyla ekilen yer fıstığının hasadı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN,(Mardin),(DHA)-MARDİN’in Nusaybin ilçesinde Ticaret Borsası tarafından ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla 35 dönüm tarlada ekimi yapılan yer fıstığının hasadı yapıldı.
    Nusaybin Sınır Kapısı karşısında bulunan tarlada yapılan yer fıstığı hasadına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Aktaş, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Doğru, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu, Çiftçiler Derneği Başkanı Latif Köseoğlu, Sulama Birliği Başkanı Nevaf Değerli, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Kaymakam Kayabaşı, hasadın bereketli olması temennisinde bulundu. 
    Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, ilçede tarımsal ürün çeşitliliği kapsamında çiftçileri yer fıstığı üretimine teşvik etmek amacıyla borsanın arazisinde Nisan ayında ektikleri yer fıstığının hasadını yaptıklarını söyledi. Çiftçilerin buğday hasadından sonra genellikle mısır ektiklerini söyleyen Aktaş, “Mısırın üretim maliyetinin yüksek olması, özellikle enerji maliyetinin yüksek olması çiftçilerimizi endişelendirmekteydi. Biz de Nusaybin Ticaret Borsası olarak alternatif ürün araştırmalarına başladık. Yaptığımız araştırmalar sonucunda yer fıstığının, mısır ve arpa yerine ekilebileceğini tespit ettik. Ektiğimiz yer fıstığının veriminin yüksek olması ne kadar doğru araştırmalar yaptığımızı ortaya çıkardı. Tekrar tekrar çiftçilerimize sesleniyoruz, yer fıstığı üretmelerini istiyoruz. Tüccarlarımıza da çağrı yapıyoruz, yer fıstığı alım ve satımı ile ilgilensinler. Nusaybin bereketli topraklara sahiptir. Yer fıstığının üretim maliyeti daha düşük, az miktarda su ile verim elde edilebilir, toprağımız üretimine son derecede uygun olup yer fıstığının maddi getirisi daha fazladır. Çiftçilerimize öncülük etmek amacıyla başladığımız yer fıstığı üretimi projesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow