hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ömerli'de 'Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği'

    Ömerlide Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği
    expand

    Ömerli'de 'Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Halis NAYIFOĞLU/ÖMERLİ (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Ömerli ilçesinde, kaymakamlık, belediye ve Dünya Etnospor Konfederasyonu işbirliğiyle 'Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği' düzenlendi.
    Festival alanında yapılan şenlikte çocuklar ve katılımcılar geleneksel okçuluk, binicilik, mangala oyun, mas güreşi, ebru atölyesi, topaç çevirme, çemberbaz, ok savaşları, 9 ve 3 taş gibi geleneksel oyun istasyonlarında eğitmenler rehberliğinde oyunları deneyimledi. Ebru sanatıyla buluşan çocuklar eğlenceli vakit geçirirken kimisi de şenlikte çalınan şarkılar eşliğinde halay çekti ve salıncağa bindi. Şenliğe katılan Vali Mahmut Demirtaş, İlçe Kaymakamı Kerem Türker ve Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ da geleneksel spor faaliyetlerini yerinde gözlemleyip, çocukların heyecanlarına eşlik ederek hem çocuklarla oyun oynadı hem de sohbet etti.
    Kaymakam Kerem Türker, “Biz çocukluğumuzda sokaklarda nasıl büyüdüysek, nasıl eğlendiysek, kendi çocuğum için en başta kendi vatandaşlarım için, çocukları için aynı şeyleri yaşayarak öğrenerek büyümelerini istiyorum. Dolayısıyla bu konu, bu organizasyon elektronik ile bağımlılıkla mücadele konusunda da önemli katkılar sağladığını düşünüyorum. Burada yapılan etkinliği çok değerli buluyorum. İki kere değerli buluyorum. Birincisi, buradaki çocuklar böyle etkinlikleri hasretle bekliyorlar. Dolayısıyla bu özlemlerini gidermiş bulunuyoruz. İkincisi de bu etkinlikler sıradan etkinlikler değil. Türk kültürünün, geçmişimizin, tarihimizin kökenlerinden gelen etkinlikler. Her birinin ayrı bir hikayesi, anlamı, tarihsel bir olaya şahitliği var. Dolayısıyla bu anlamda da çok  anlamlı bulduğum bir organizasyon" dedi.
    Etkinliğe katılan çocuklar da memnuniyetlerini dile getirerek, çok eğlendiklerini söyledi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow