hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savur'da hedef modern tarım

    Savurda hedef modern tarım
    expand

    Savur'da hedef modern tarım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selim KAYA/ SAVUR (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Savur İlçe Tarım Müdürü Alper Saruhan, ilçe genelinde  modern tarımın gelişmesi ve çiftçilerin gelir düzeylerinin yükseltilmesi için saha çalışması yapıyor.

    Çiftçiyi gelir getirici yeni ürünlerle tanıştırırken, çeşitli modern aletlerle üreticinin yaşamını kolaylaştırmak ve geliri dar alan alandan yüksek verim ile çiftçinin gelir düzeyini arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Saruhan “İlçe sınırları içinde 35 bin dekar alanda ekili yöreye özgü mezruna ve sofralık üzüm bağlarımız var. Bu yıl üreticilerimize 20 adet üzüm sıkma makinesi dağıtımı yapacağız. Pekmez, pestil ve cevizli sucuk yapımı için üzümün  daha hijyenik ve sağlıklı ortamda sıkılması için. Daha önce de ilçemizde yaygın olan cevizler için, 15  ceviz kabuğu soyma makinesi  dağıtımı gerçekleştirdik” dedi.
                 
    İlçe merkezi, Kocahöyük, Soylu, Üçkavak ve Yenilmez Kırsal mahallelerinde 7 çilek bahçesi yaptıklarını kaydeden Saruhan “Üreticilerimiz çilek bahçelerinden oldukça memnun. Dar alanda yüksek gelir ve verim sağlıyorlar. İlçemiz çilek yetiştiriciliği için uygun bir konumda. Talep gelirse bahçe sayısının arttırılması için çalışmalarımızı sürdürürüz” dedi. Saruhan, ilçe de hayvancılığında gelişmeye müsait olduğunu, ilçe genelinde 80 bin küçükbaş ve 10 bin büyükbaş hayvan bulunduğunu sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow