hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz'de dezenfekte çalışmaları sürüyor

    Akdenizde dezenfekte çalışmaları sürüyor
    expand

    Akdeniz'de dezenfekte çalışmaları sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Akdeniz Belediyesi ekiplerince cadde, sokak ve meydan, pazar yeri, okul ve cami avlusu gibi noktalarda ilaçlı su ile gerçekleştirilen dezenfekte çalışmaları devam ediyor.
    Akdeniz Belediyesi, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, İçişleri Bakanlığı tarafından tüm ülkede hafta sonu uygulanan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında, yüzlerce çalışan ve onlarca hizmet aracıyla ilçeye bağlı mahallelere çıkarma yaptı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, arazözler yardımıyla cadde ve sokakları ilaçlı su ile yıkayıp dezenfekte ederken, tonlarca çöp ve moloz toplanıyor, çöp konteynırları ilaçlı-tazyikli su ile yıkanıp temizleniyor.
    Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Yeni Mahalle, Üç Ocak, Nusratiye, İhsaniye, Kültür, Çamlıbel, Çankaya, Mahmudiye, Mesudiye, Camişerif, Hebilli, Gündoğdu, Karaduvar, Çay, Çilek, Özgürlük, Mithat Paşa, Hal, Güneş, Şevket Sümer, Bahçe, Akdam, Adanalıoğlu, Siteler, Müfide İlhan, Yenitaşkent Mahallelerinde, cadde, sokak, meydan, park, pazar yerleri, okul ve cami avlularını temizledi, molozları topladı, dezenfekte katılmış su ile yıkayıp arındırdı.
    Tırmıl Sanayi Sitesi'ni de yıkayıp temizleyen ekipler, Kuvvai Milliye, İstiklal ve Silifke Caddeleri üzerinde bulunan sabit çöp kutularını da boşaltıp yıkadı. Öte yandan; 33 adet çöp aracı, 65 mahallenin tümünün çöplerini rutin şekilde toplarken, araçlardan 4 tanesi ise, gün içinde bölgedeki şikâyetler üzerine dolan çöp konteynırlarını boşaltıyor. Ayrıca 2 adet çöp konteynırı yıkama aracı ile günlük ortalama 160 adet çöp konteynırı yıkanıp dezenfekte edilirken, 3 adet dezenfekte arabası ile de pazar yerleri, cadde ve sokaklar yıkanıyor ve dezenfektesi sağlanıyor. 6’sı büyük boy, 3’ü mini boy olan toplam 9 adet süpürge aracı ilçe genelinde faaliyet gösterirken, ayrı bir ekip de 1 kepçe, 1 kamyon yardımıyla her bölgede moloz toplama hizmeti veriyor.

    FOTOGRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow