hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Gültak: Mağduriyetin sorumlusu Mersin Büyükşehir Belediyesi’dir

    Başkan Gültak: Mağduriyetin sorumlusu Mersin Büyükşehir Belediyesi’dir
    expand

    Başkan Gültak: Mağduriyetin sorumlusu Mersin Büyükşehir Belediyesi’dir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN'de Akdeniz Belediye Mustafa Başkanı Gültak, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin DSİ ile imzaladığı protokole rağmen sorumluluğunu yerine getirmediği için sağanak yağmur sonucu evleri, işyerleri sular altında kalan vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını ifade etti.
    Akdeniz Belediye BaşkanıMustafa Gültak, birkaç gün önce kentte etkili olan aşırı sağanak yağışlardan birçok vatandaşın olumsuz etkilendiğinin altını çizdi. Evlerini, işyerlerini, tarla ve bahçelerini yağmur suyu bastığı için mağdur duruma düşen vatandaşlara görevli ekipler ve iş makineleri desteğiyle yardımcı olduklarını anlattı.  Başkan Gültak, "Sabah erken saatlerden itibaren Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati, Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, AFAD ve DSİ yetkilileri ile birlikte sele maruz kalan mahallelerimizi gezdik. Müfide İlhan, Hal, Siteler, Şevket Sümer, Güneş gibi mahallelerimiz, Nacarlı, Huzurkent Gazi, Kazanlı bölgesindeki tarım arazileri, evler ve işyerleri gerçekten sıkıntılıydı. Bakanımız Nebati, bizzat talimat vererek akşam saatlerinde, evleri, eşyaları hasar gören mağdur durumdaki vatandaşlarımızın tespiti yapılarak banka hesaplarına 10’ar bin TL yatırılmasını sağladı. Hasar tespit çalışmaları bittiğinde hükümetimizin, zarar gören vatandaşlarımıza her türlü desteği devam edecek" dedi. 
    DSİ’nin bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile protokol imzaladığını da hatırlatan Başkan Gültak, "DSİ; ‘Ben bu kanalları açacağım, bütün işlemlerini bitireceğim sonrasında da size devredeceğim’ demişti. Çünkü şehir içindeki bu tür kanalların sorumluluğu Büyükşehir’e aittir. Dönemin büyükşehir belediye başkanı ile protokol imzalamışlar. Bunlar açılıp çalışmalar bittikten sonra devri yapılacak. Ondan sonra bakımı, imalatı, düzenlemesi vesairesi Büyükşehir’e ait olacak diye protokol yapmışlar. Biz göreve geldikten sonra özellikle Hal, Şevket Sümer, Güneş, Gündoğdu mahalleleri toz toprak vardı, çünkü kanallarda çalışmalar ve yol bağlantıları yapılıyordu. Hızlı bir şekilde DSİ’ye, Çevre Şehircilik ve Tarım Bakanlıklarımız ile görüşerek oraların bitmesini sağladık, sonrasında asfaltlamaları da yapıldı. Ama buraların devri Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmadı. Ortada duruyor. Bir önceki yönetim, ‘Ben bunları karşılayamam, sen yap’ diyor. DSİ de protokolle yapıyor ve ‘bittikten sonra devrini alacaksın’ diyor. Fakat bu dönemdeki yönetim devrini almıyor. Ayrıca şu anda hem Akdeniz hem de Toroslar bölgesinde Çavuşlu Deresi’nde üstü kapalı alanlar var, kimisinin üzerinde halı saha, kimi yerde dükkan, kimi yerde inşaat var. Bunların hepsinin Büyükşehir tarafından kamulaştırılması ve kanalın üzerinin açılması gerekiyor. Veya kamulaştırmayı yapıp DSİ’ye devredip, en azından DSİ’nin bu kanalları açması lazım. Ancak bu kamulaştırmalar yapılmıyor" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow