hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Gültak: Yakaladığımız sinerjiyi kaybetmeyelim

    Başkan Gültak: Yakaladığımız sinerjiyi kaybetmeyelim
    expand

    Başkan Gültak: Yakaladığımız sinerjiyi kaybetmeyelim

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN. (DHA) - MERSİN'de Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, tüm meclis üyeleri ile büyük bir uyum içinde çalıştıklarını dile getirerek, "Yakaladığımız sinerjiyi kaybetmeyelim" dedi.
    Akdeniz Belediye Meclisi; Şubat ayı birinci oturumunu; M. Mustafa Gültak başkanlığında düzenledi. Mecliste, bazı yapılarla ilgili olarak 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planında değişiklik yapılmasına ilişkin teklifler oybirliği ile komisyonlara havale edildi. Ayrıca mülkiyeti belediyeye ait Sarıibrahimli Mahallesi’nde bulunan 901,12 metrekare yüzölçümündeki parselin, Devlet İhale Yasası kapsamında satışı için belediye meclisince belediye encümenine yetki verilmesi ile ilgili teklif de komisyonlara sevk edildi.
    Mecliste ayrıca, kurulması düşünülen ve içinde Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler, üniversite, ticaret odası ve STK’ların da bulunduğu turizm şirketi ile ilgili olarak da Akdeniz Belediyesi adına iş ve işlemleri yürütmek üzere Başkan Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklif de komisyonlara havale edildi.
    Toplantında söz alan söz alarak meclis üyelerine seslenerek uyum içinde çalışmanın önemine dikkat çeken Başkan Gültak, "Mersin ve Akdeniz’de çok iyi bir sinerji yakaladık. Bu sinerjiyi koruyalım. Aksi halde halkımız da kentimiz de kaybeder. Meclisimizin uyumlu çalışması nedeniyle tüm gruplara ve üyelere teşekkür edenim. Ankara nezdinde de sadece Akdeniz değil, tüm Mersin’in değişimi ve dönüşümü için görüşmeler yaparak mücadele veriyoruz. İktidarın gücünü de ben buraya getiriyorum. Spor tesislerine kullanılacak 25 milyon TL hibe, kentimizin altyapı hizmeti için sağladığım hibeler, hibe konteynırlar ve benzeri. Bu tabi ki Meclis üyelerimizden aldığım güçle birlikte, Ankara’da benim ve ekibimin çalışmaları, Sayın Bakanlarımız ve Milletvekillerimizin çalışmaları sayesinde mümkün oluyor" dedi.
    Akdeniz’de; kentsel dönüşümde öncelikli alanlarla birlikte, deprem ve sel ile ilgili riskli alanları da belirleyip ilan ettiklerini ifade eden Başkan Gültak, "TOKİ’yi getiriyoruz. Bu konuda da şehrimizin kaderini değiştirmek istiyoruz. Böyle yaparsak bir yere varırız. Yoksa burada çıkıp, ben ayrı konuşsam, diğer gruplar ayrı konuşsa hiçbir yere varamayız. Amacımız burada bir hareket oluşturmak, bir ivme kazanmak. Şu anda Akdeniz’de güçlü bir sinerji var. Bu sinerjiyi kaybetmeyelim. Bunu kaybedersek hepimiz zarar ederiz. Hem bu sinerjinin hem de Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kaybedilmemesi için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu sinerjiyi kaybedersek halkımız kaybeder, insanlarımız kaybeder. Amacımız hizmet etmek. Biz öncelikli olarak bu sinerjimizi koruyalım ve kaybetmeyelim. Çünkü geçmişte Mersin, hep bundan kaybetti" diye konuştu.
    Konuşmasında; bugüne dek hiç işçi çıkarmayan tek belediye olduklarının da altını çizen Başkan Gültak, "Siyasi kimliği veya görüşü ne olursa olsun; öncelikli olarak liyakat, ehliyet, dürüstlük ve çalışkanlık ilkeleri ışığında personel politikası belirlediklerini sözlerine ekledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow