hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Gültak'tan havaalanı müjdesi

    Başkan Gültaktan havaalanı müjdesi
    expand

    Başkan Gültak'tan havaalanı müjdesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, meclis toplantısında Çukurova Havalimanı’nın 2 yıl içinde bitirmesinin planlandığını müjdeledi.
    Akdeniz Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını M. Mustafa Gültak başkanlığında, Adanalıoğlu Mahalle ve Taziye Evi’nde gerçekleştirdi. Bölge sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda görüşülen tüm gündem maddeleri, üyelerin oybirliğiyle kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edildi. Meclis üyeleri, Adanalıoğlu sakinleri ve muhtarların bölgenin sorunları ve ağırlıklı olarak geçimini tarımla sağlayan vatandaşların taleplerini dile getirmesinin ardından söz alan Başkan Mustafa Gültak, öncelikle vatandaşların yeni yılını tebrik ederek, meclis toplantılarını mahallelerde yaparak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.
    Karaduvar Balık Festivali’ne de değinen Başkan Gültak, festivalin her yaş ve kesimden binlerce insanın katılımı ve büyük bir coşkuyla geçtiğini söyledi.  Başkan Gültak, ülke gündeminde büyük yer tutan balık festivalini; Adanalıoğlu ve Kazanlı’dan da binlerce insanın, özellikle de kadınların katılımıyla her yıl düzenleyeceklerini, bu yılki festivali ise ekim ayının son haftasında gerçekleştireceklerini belirtti. Adanalıoğlu’nun; yol, asfalt, kaldırım hizmeti, düğün salonu, öğrencilere servis tahsisi, sera atıkları ve tarımsal sulama kanallarının temizliği ve çöp konteynırlarının arttırılması konularında çalışmaların en kısa sürede başlatılacağını dile getiren Başkan Gültak; belediye binası yanına kurulan sosyal market aracılığıyla da ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılması için her türlü kıyafetin bulunacağı giysi bankı yakında hizmete açacaklarını ifade etti. 
    'ASFALT EKSİĞİ GİDERİLECEK'
    Gelecek hafta içinde asfalt ihalesi yapacaklarını kaydeden Başkan Mustafa Gültak, ardından da asfalt ve kaldırım eksiği olan mahallelerde gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi. Biberin bölgenin en önemli ürünü olduğunu da hatırlatan Başkan Gültak, bu sene yeniden yapılacak olan Biberexpo Fuarı’na ana sponsor olarak destek vermeye devam edeceklerini de dile getirdi. Çevreyi çok önemsediklerini kaydeden Gültak, “Bu konuda Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne 2 kez yazı yazdık. Doğayı ve çevreyi kirleten işletmelere gereken yasal müeyyideler uygulanacak ve cezalar kesilecek. Adanalıoğlu’nda, okaliptüs koruluğuna dökülen 25 yıllık çöpün çok büyük bölümünü bölgeden çıkardık, kalan kısmını da iş makineleri yardımıyla toprağa gömerek olası tehlikelerin önünü kestik. Milli Eğitim Müdürlüğü ve farklı kolejlerle anlaşmalar yaparak, Adanalıoğlu’nda birçok kez orman ve sahil temizliği yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
    'HAVALİMANI 2 YIL İÇİNDE BİTECEK'
    Merkezi hükümetin Çukurova Havalimanı’nın 2 yıl içinde bitirmeyi planladığını aktaran Başkan Gültak, “Havalimanı bittiği andan itibaren de Kazanlı ve Adanalıoğlu’nun kaderi değişecek. Şu an havalimanının 2 pisti ve altyapısı bitti, sadece üstyapısı kaldı. Büyük firmaların da bu işe talip olduğunu duydum. İhalesi açıldığı anda Türkiye ve dışarıdan büyük firmalar ‘yaparız’ diyorlar. İki yılda havalimanı bitecek inşallah. Bu havalimanına tüm kargo uçakları inebilecek, dünyanın farklı ülkelerine de bu havalimanından uçaklar gidebilecek. Yapımı bittiği anda İstanbul Havalimanı’ndan sonra ülkemizin ikinci büyük havalimanı olacak. Bu hem turizmi etkileyecek, hem de çiftçilerimizi etkileyecek. Ürünlerinizi uçak kargo ile Türkiye ve Avrupa’nın birçok ülkesine gönderebileceksiniz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow