hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahalle mutfaklarının sayısı 10’a yükseldi

    Mahalle mutfaklarının sayısı 10’a yükseldi
    expand

    Mahalle mutfaklarının sayısı 10’a yükseldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi’nin Mahalle Mutfakları, Çilek, Barış ve Turgut Türkalp Mahalleleri'nde de hizmet vermeye başladı. Yeni açılan 3 noktayla birlikte toplam 10 noktada hafta içi her gün 16.30-18.30 saatleri arasında 3 çeşit yemek 3 TL’den satılıyor.

    Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin dar gelirli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı noktalarda başlattığı Mahalle Mutfakları hizmetinin ağı her geçen gün genişliyor. 4 noktayla başlayan hizmet, Tarsus’ta açılan 3 noktayla birlikte yakın zamanda 7’ye yükselmişti. Son olarak Akdeniz ilçesine bağlı Çilek ve Barış ile Toroslar ilçesine bağlı Turgut Türkalp Mahalleleri'nde de başlayan hizmetle Mahalle Mutfakları’nın sayısı 10’a çıktı. Bu mutfaklarda hafta içi her gün vatandaşlara 3 TL’ye 3 çeşit yemek sunuluyor. 'Tenceremiz Paylaşım İçin Kaynıyor' sloganıyla Halkkent, Demirtaş, Kurdali ve Şevket Sümer Mahalleleri'nde hizmet vermeye başlayan Mahalle Mutfakları’nın yemekleri, Büyükşehir’in Aşhanesi’nde usta aşçılar tarafından hazırlanıp aylık ortalama 10 bin vatandaşlara ulaştı. Büyükşehir, Aralık ayı içerisinde Tarsus ilçesinde Girne, Bağlar ve Tekke Mahalleleri’nde açtığı 3 noktanın ardından Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde 3 noktada daha Mahalle Mutfağı hizmetini başlattı. 
    Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Engin Yıldırım, yeni açılan Mahalle Mutfakları’yla birlikte şu anda 10 noktada hizmet verdiklerini belirterek, “Mahalle Mutfakları’nı yaygınlaştırmaya, işin sonunda da 13 ilçede açmaya doğru bir çaba sarf ediyoruz. Bu zor günlerde dar gelirli vatandaşlarımızın yarasına bir merhem olma derdindeyiz. Oluşturduğumuz toplam 10 noktada hafta içi her gün 16.30-18.30 arasında 2 saatlik zaman diliminde hafta içi her gün Mahalle Mutfaklarımız hizmet verecektir” dedi.
    Akdeniz ilçesinde Çilek Mahallesi Muhtarı Selim Tokmak, Mahalle Mutfakları’nın gerekli bir hizmet olduğunu vurgulayarak, “Bu bir sosyal belediyecilik anlayışıdır. Hem milletin ekonomik durumuyla ilgili hem de pandemi nedeniyle birçok insanımız işsiz durumda, çalışamayacak durumda. Mahalle olarak bizim böyle bir çalışmaya ihtiyacımız vardı” diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow