hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de Akdeniz fokları için sahile uyarıcı tabelalar

    Mersinde Akdeniz fokları için sahile uyarıcı tabelalar
    expand

    Mersin'de Akdeniz fokları için sahile uyarıcı tabelalar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)-MERSİN'in, Akdeniz ilçesinde sıklıkla görülmeye başlanan foklarla ilgili, 'Akdeniz Foklarını Koruma Projesi' kapsamında toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla Millet Bahçesi sahiline halkı uyarıcı tabelalar dikildi.
    Akdeniz Belediyesi, nesli tehlikede olan Akdeniz fokları için Tarım ve Orman Bakanlığı ile Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi iş birliğinde başlatılan Koruma Projesi’ne destek verdi. Proje kapsamında, Akdeniz foklarının sıklıkla görüldüğü liman, mendirek kayalıklarında tekneyle gezmek, dalmak veya deniz ürünlerini avlamak mümkün olmayacak.
    'BU DÜNYA HEPİMİZİN'
    Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, 'Akdeniz Foku Dinlenme Kumsalı-Rahatsız Etmeyiniz' yazılı uyarı tabelalarını sahil boyu yere çekiçle çakarak, yaptığı açıklamada, "Tüm dünyada sayıları yaklaşık 1000 olduğu açıklanan Akdeniz fokundan 100 tanesinin de ülkemiz sularında yaşadığı tespit edilmiş durumda. Yaşam alanı giderek azalan Akdeniz fokuna, Mersin Millet Bahçesi sahili ile Karaduvar sahilimizde artık her an rastlayabiliyoruz" dedi.
    Başkan Gültak, koruma altında olan Akdeniz foklarına karşı toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla, yorucu geçen avlarının ardından dinlenmek için çıktıkları Millet Bahçesi kumlarına uyarıcı tabelalar diktiklerini belirterek, "Bu dünya, bu habitat öncelikle onların. Zira bu dünyada diğer canlar ve canlılarla birlikte ve beraber yaşıyoruz. Dünya genelinde nesli tehlike altında olan Akdeniz foklarını korumak, ayrıca çocuklarımız ve torunlarımızın da bu şirin canlıyı tanıması ve sevmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Vatandaşlarımıza da çağrım, eğer sahilde Akdeniz foklarımıza rastlarsanız lütfen onları rahatsız etmeyelim, bu şirin canlılarımıza sahip çıkalım" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow