hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anamur'da orman yangınıyla mücadele için muhtarlara su tankı verildi

    Anamurda orman yangınıyla mücadele için muhtarlara su tankı verildi
    expand

    Anamur'da orman yangınıyla mücadele için muhtarlara su tankı verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Anamur ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü, orman yangınlarını önlemek için muhtarlıklara basınçlı su atabilen su tankı teslim etti.
    Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, mahallelerinde yangın riskinin yüksek olduğu gerekçesi ile talepte bulunan Bozdoğan muhtarı Mevlüt Yılmaz ve Çaltıbükü muhtarı Nazım Saydam’a basınçlı su atabilen ve normal çıkış yapabilen 2,5 tonluk iki su tankı teslim etti.
    Orman İşletme Müdürü Gübeş ve teknik ekip, teslim etmeden önce müdürlük bahçesinde yaklaşık iki saat kullanım eğitimi verdi. Müdür Gübeş, su tanklarını vermekteki amaçlarının muhtemel çıkabilecek yangınların ekiplerin gelmesine kadar müdahale edilmesini sağlamak ve sündürülme imkanını arttırmak olduğunu söyledi.  Gübeş;  "Bu şekilde köyde çıkabilecek en küçük bir yangında, bizler yangın yerine ulaşmadan, köylülerimizin de elindeki malzemeleri vererek güçlendiriyoruz. Tırmıklarını verdik, su tanklarını verdik. Bu şekilde ilk müdahaleyi yaparak, genel olarak bu konudaki görevliler ulaşmadan, yangınların bir miktarda olsa önüne geçip, gerekirse söndürebilme imkanlarını sağladık" dedi.  (DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow