hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anamur'da sahil temizliği

    Anamurda sahil temizliği
    expand

    Anamur'da sahil temizliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), (DHA)- MERSİN'in Anamur ilçesinde 5- 9 Haziran Dünya Çevre Haftası çerçevesinde 'Temiz deniz, temiz dünya' temasıyla sahildeki çöpler toplandı. 
    ​Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş’in öncülüğünde başlatılan temizlik çalışmalarına yumurtlama döneminde caretta  caretta kaplumbağalarının yuva oluşturacağı sahilden başlandı.  Etkinliğe Tema Vakfı Anamur Temsilciliği, Anamur Kültür Derneği ve gönüllü çevreciler de katıldı.  Anamur Pullu, Mamure Kalesi, Dragon sahilleri ve Anamuryum Ören Antik Kenti gibi bölgelere atılan çöpler gönüllü çevreciler tarafından toplanarak, Orman İşletme Müdürlüğüne ait kamyonetlerle geri dönüşüme teslim edildi.  Çevre temizliğinin yaşamın ve yaşadığımız doğanın nefes alması için önemli bir kural olduğunu kaydeden Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, bunun için kirlenen çevreyi temizlemekten önce çevreyi kirletmemek olduğunu söyledi.
    Gübeş, “Dağ başında bırakacağımız bir çöp bir şekilde denizlerimize ulaşıyor. Bu ulaşım esnasında bilhassa plastikler yıpranıp mikron düzeyde parçacıklara ayrılabiliyor. Onları toplama imkanımız yok. Toplanmayan bu mikron düzeydeki plastikler denizdeki canlılar tarafından besin sanarak tüketilip yaşamını yitirenler olduğu gibi yaşamaya devam edenleri de insanlar tüketip plastiği vücudumuza transfer ediyoruz. Getireceği sağlık sorunlarının izahı mümkün değil. O bakımdan doğaya çöp bırakma, çöpüne sahip çık, geleceğini karatma" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow