hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anamur'da 'yayalara öncelik, hayata saygı duruşu' etkinliği

    Anamurda yayalara öncelik, hayata saygı duruşu etkinliği
    expand

    Anamur'da 'yayalara öncelik, hayata saygı duruşu' etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)- MERSİN’in Anamur ilçesi trafikte yayalara geçiş üstünlüğü ‘Yayalara Öncelik ve Hayata Saygı Duruşu’ sloganı ile uygulamalı olarak anlatıldı. 
    Anamur Ortaokulu önünde yapılan uygulamaya, Belediye Başkan Vekili Türkan Kasapoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Anamur Ortaokulu Müdürü Yusuf Tuğrul, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Rüştü Şen ve öğrenciler katıldı. 
    Okul önündeki yaya geçidi noktasında yapılan uygulamada, öğrenciler ellerindeki döviz ve Türk bayraklarıyla karşıdan karşıya geçti. Trafik polisleri geçiş sırasında üstünlüğün yayalarda olduğunu hatırlatarak, hem sürücüleri uyardı hem de broşür dağıttı. Uygulamaya katılan Belediye Başkan Vekili Türkan Kasapoğlu, "Yayalara öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. 
    'İNŞALLAH TÜRKİYE'YE YAYILIR'
    'Yayalara öncelik ve hayata saygı duruşu' sloganı ile yola çıktıklarını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, "Yayaların trafik işaretli yerlerde geçişi esnasında, araçların onlara saygı duyması noktasında bir bilinç oluşturmak için buradayız. İnşallah bu bilinç, Türkiye’nin her tarafına yayılır" diye konuştu. 
    Anamur Ortaokulu Müdürü Yusuf Tuğrul da öğrencilerin yaya geçiş yerlerinde nasıl bir hakka sahip olduklarını anlatma adına bu uygulamayı yaptıklarını kaydetti. Uygulama sırasında bölgeden geçen sürücüler ise hem broşür için görevlilere teşekkür ettiler, hem de bu tür uygulamaların genel trafik için de eğitici ve faydalı olduğunu ifade etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow