hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anamurlu mucitler TEKNOFEST'e katılıyor

    Anamurlu mucitler TEKNOFESTe katılıyor
    expand

    Anamurlu mucitler TEKNOFEST'e katılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Anamur ilçesinde eğitim veren Anamur Anadolu Lisesi öğrencileri, titreşimi önleyici sistem projesi ile TEKNOFEST’e okullarını ve ilçeyi temsil edecek.  
    Anamur Anadolu Lisesi 12'inci sınıf öğrencilerinden Zehra Çetin Sevinç Deren Müftüoğlu İrem kalın Sağlıoğlu ve Halenur Sayar, danışman öğretmenleri Aysar Güven ile birlikte parkinson hastalarının el titremelerini önlemeye yönelik projeleri ile Rize'de düzenlenecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılıyor. Konu hakkında bilgi veren Lise Müdürü Kemal Akmeşe, "Okulumuzun 12'inci sınıf öğrencilerinden Zehra Çetin, Sevinç Deren Müftüoğlu, İrem Sağlıoğlu ve Halenur Saray, danışmanları olan Aysar Güven ile birlikte, dünya genelinde yaşanan büyük bir sorunu ele alarak proje hazırladılar.  Projemizin amacı, ‘titreme ve sarsıntılar sonucu taşıma esnasında yiyecek içeceklerin dökülmesini engellemektedir" dedi. 
    Proje ekibinin Anamur'da tek finale kalan takım olarak Türkiye'nin tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST ilçeyi, okulu temsil edeceğini kaydeden Okul Müdürü Akmeşe, "İlçemizdeki robotik ve teknoloji konusunda yapılabilecek projelerin önünü açtık. İlçemizde daha fazla proje çıkmasını destekliyor ve ilçemizi temsil edecek diğer yarışmacılara başarılar diliyoruz" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow