hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anamurlu öğrenciler, TEKNOFEST'te Türkiye 3'ncüsü

    Anamurlu öğrenciler, TEKNOFESTte Türkiye 3ncüsü
    expand

    Anamurlu öğrenciler, TEKNOFEST'te Türkiye 3'ncüsü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), (DHA)- MERSİN'in Anamur ilçesinde Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu öğrencileri, TEKNOFEST’te teknoloji alanında sunduklaları 'selsavar' projesiyle Türkiye üçüncüsü oldu.
    Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu 5-E sınıfından Melis Azra Yılmaz ve Ela Su Uysal, Fen Bilimleri öğretmeni Elmas Berna Yılmaz'ın danışmanlığında TEKNOFEST - İnsanlık yararına teknoloji alanında sunduklaları selsavar projesi ile Türkiye 3'ncüsü oldu. Yaptıkları sistemin otomatik mazgal temizleme sistemi olduğunu kaydeden Yılmaz, "İçine yerleştirdiğimiz sensör sayesinde mazgalın belirli bir doluluk oranına gelmesi sonrasında otomatik olarak devreye girer ve mazgalin temizliğini yapar. Mazgal içine yerleştirilen platform gelen atıkları sensör sayesinde algılayıp, ileri geri hareket eder ve atıkları depoya sürükler" dedi.
    Ela Su Uysal ise mazgal içerisinde doluluk oranına ulaşıldığında sistemin yetkililere SMS gönderdiğini kaydederken, tıkanıklığı en aza indirip şehirde sel riskini azaltmayı amaçladıklarını kaydetti. Öğretmeni Elmas Berna Yılmaz ise, "Bu gururu bize yaşatan öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyoruz" dedi.
    Okul Müdürü Yusuf Batkı, okulunun öğrencilerinin ve danışman öğretmen ekibinin bu başarısından memniyet duyduğunu ifade etti. (DHA) 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow