hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Veli ve öğrencilere yönelik seminer düzenlendi

    Veli ve öğrencilere yönelik seminer düzenlendi
    expand

    Veli ve öğrencilere yönelik seminer düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN,(DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet verdiği Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri'nin Anamur Şubesi’nde öğrenciler ve ailelerine yönelik 'Aileler ve Öğrencilerin Bütünleşmesi' konulu seminer düzenlendi.
    Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı seminere, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Anamur Koordinasyon Şube Müdür Vekili Gül Karabay da katıldı. Üniversiteye hazırlanan 11. ve 12. sınıf öğrencilere yönelik düzenlenen semineri Psikolog Mustafa Tepretmez verdi. Psikolog Tepretnez, sınava hazırlık sürecinde velilerin çocuklara karşı sürekli dersi vurgulayan tutumunun, çocuklarına yarışa hazırlanan bir sporcu gibi davranmalarının sınav kaygısını tetikleyen bir neden olabileceğini ifade etti.
    Öğrencilere dozunda olan kaygının aslında başarıyı destekleyen bir yardımcı tepki olduğunu anlatan Tepretmez, öğrencilerin kaygısını arttıran ve onları strese sokan etkenleri özetleyip kaygıyla mücadele etme tekniklerini anlattı.
    Genel Sekreter Vekili Olcay Tok ibe, Büyükşehir Belediyesi olarak üniversiteye hazırlık sürecinde hayallerine ulaşması için hem öğrencilerin hem de velilerin yanında olduklarını ifade ederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle gençlere verdiği hizmete büyük önem veren bir anlayışa sahibiz. Bu önemin temelinde Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bünyemizdeki kurslarımızın sayısını artırarak 8 ilçede hizmet vermenin hakkı gururunu yaşıyoruz. Merkez başta olmak üzere 8 ilçemizde gençlerimize üniversiteye hazırlık sürecinde akademik desteğin yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da gelişimlerine katkıda bulunabilmek adına hizmet veriyoruz.Başladığımız andan itibaren her anlamda gençlerimizin yanlarında olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.
    Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan da konuşmasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu bu projeyi çok önemsediklerini ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow