hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremin izini resimle siliyorlar

    Depremin izini resimle siliyorlar
    expand

    Depremin izini resimle siliyorlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), (DHA)- MERSİN’in Erdemli ilçesinde, ‘Umudun Rengi Mavi Projesi’ kapsamında depremden dolayı kente gelen çocuklar için boyama etkinlikleri düzenleniyor. 
    Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Mersin’e gelen vatandaşlar, afetin izlerini silmeye çalışıyor. Kente gelen binlerce vatandaşı hayatın her anında yalnız bırakmamak için çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmaların en önemlisi ise çocuklar için yapılıyor. Erdemli Belediyesi tarafından yürütülen, ‘Umudun Rengi Mavi Projesi’ kapsamında boyama etkinlikleri deniz kenarında yapılıyor. Erdemli Belediyesi bünyesinde çalışan alanında uzman ressamlar, Aile Danışma Merkezi psikolog ve sosyologların yanı sıra 475 gönüllü genç ise projeye destek veriyor. Erdemli Belediyesi Topraksu etkinlik alanında fırçayı tuvalle buluşturan çocukların çoğunluğun teması ise maviydi. Yeşil çimenlerin üzerinde kimi rengârenk boyaları tuvallerle buluşturdu, kimi ise ellerini boyaya daldırıp gönüllerince boyama yaptı. Animatörler ve palyaçolar ise yüz boyama etkinlikleri ile çocukları yalnız bırakmadı.
    Proje kapsamında çocukların depremden en az etkilenmelerini amaçladıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Çocuklarımızın hayallerini yansıtmaları adına, depremden etkilenen çocuklarımıza burada resim etkinliği düzenliyoruz. Çocuklarımızın umutları deniz gibi masmavi, gökyüzü masmavi olması adına ve onlara o sıkıntıyı unutturmak adına psikologlarımız ve sosyologlarımız eşliğinde onların hayatlarını en güzel şekilde idame ettirmelerini sağlamaya gayret ediyoruz” diye konuştu.
    Hatay’dan Erdemli’ye gelen Melisa Hayat Karaca ise kendileri ile ilgilenenler için çizdi resmini. Gözlerindeki ışıkla herkese umut veren Melisa Hayat Karaca, “Burada ben aslında Erdemli Belediyesi’nin güzelliğini çizdim, buraya yansıttım. Bize sunduğu güzellikleri çizdim burada. Ondan sonra burada mesela. Erdemli Belediyesi’nin başkanı, burası Türkiye kalbi, burası da benim çizdiğim kalbim” dedi.
    Resim yaparken doğadan ilham aldığını ifade eden Hatice Kübra Çeneci, “ Deniz kenarında bence resim çizmek çok güzel ve çok eğlenceli. Karşında olunca direk çizebiliyorsun ama ben karşımda olmayınca bir şey direk çizemiyorum. Resim yaparken doğadan ilham alıyorum” ifadesini kullandı.
    Öte yandan Erdemli Belediyesi’nin depremden dolayı kente gelen çocuklar için etkinlikleri devam ediyor. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow