hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdemli'de bungalov ve glamping evler yaygınlaşıyor

    Erdemlide bungalov ve glamping evler yaygınlaşıyor
    expand

    Erdemli'de bungalov ve glamping evler yaygınlaşıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), (DHA)- ERDEMLİ Belediyesi, doğayla iç içe tatil arayanların gözdesi haline gelen bungalov ve glamping evleri hayata geçiriyor.
    Bir yanda uçsuz güzelliğiyle Akdeniz’in mavi denizi, diğer yanda çam ormanları ve yeşiliyle Toros Dağları’nın güzelliğinin birleştiği yer, Erdemli Talat Göktepe Tabiat Parkı'nda yeni yatırımlar artıyor. Doğaya uyumlu bungalov ve glamping evler projesi, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın hibe desteği ve Mersin Üniversitesi iş birliği ile Erdemli Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Proje, Erdemli bölgesinde doğa ve deniz turizmini geliştiren, çevre ve biyolojik çeşitliliğin korunduğu alternatif ve yenilikçi bir konaklama türü özelliğini taşıyor. Bungalov ve glamping projeleriyle Akdeniz’in incisi Erdemli, alternatif turizmde merkez olma hedefinde. Doğal ortamda lüks konsept içerisinde tüm yaşam ünitelerinin yer alacağı bungalov evler ve glamping çadırlarda, aynı anda 250 misafir ağırlanabilecek. Çadır ve karavan turizmcilerinin de gözdesi olan Erdemli Çamlığı’nda Su Sporları Merkezi turizm sezonunda hizmete açılacak.
    9 MİLYON TL’LİK YATIRIM
    Yeni turizm trendlerini hayata geçirmek için gayret ettiklerini anlatan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, mavi ile yeşilin kesiştiği noktada doğa dostu bir proje hayata geçirdiklerini dile getirdi. Başkan Tollu, “Erdemlimiz denizinin temizliği, bölgenin güvenli olması, mavi ile yeşilin iç içe olmasıyla önemli bir ilçe. Gerçekten Erdemli Çamlığı turizmde ayrı bir değer. Bu güzellikleri biz glamping ve bungalovlarımızla taçlandırarak turizme yeni bir anlayış getiriyoruz. Şu ana kadar belediyemize maliyeti 9 milyon TL civarında. Vatandaşlarımızın bu bölgede en iyi şekilde, en mükemmel şekilde tatillerini geçirmeleri adına bu güzelliği Erdemlimiz'e biz kazandırdık. Artık turizmde Erdemlimiz daha da mükemmel daha da iyi bir konuma da geliyor. Dolayısıyla bu da Erdemlimiz'in hem ekonomik hayatına, hem de sosyal hayatına çok ciddi katkı sunacak. Bungalovlar ve glampinglerle birlikte Erdemli turizmine yeni bir ses, yeni bir nefes, yeni bir ahenk, yeni bir anlayış getiriyoruz. Çamlıkta tatilini geçirmek isteyen insanlarımızı mavi ile yeşilin iç içe olduğu bu güzel bölgede tatile bekliyoruz” diye konuştu. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow