hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdemli'de gölevez hasadı

    Erdemlide gölevez hasadı
    expand

    Erdemli'de gölevez hasadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin),(DHA) -MERSİN’in Erdemli ilçesinde çiftçiler tarafından alternatif ürün olarak üretimi yapılan gölevez bitkisinin hasadı yapıldı. Gölevezin kilosu 25 liradan alıcı buldu.
    İlçeye bağlı Koyuncu Mahallesi'nde üretici Mevlüt Şen tarafından bir dönüm arazide üretimi yapılan gölevezin hasadı yapıldı. Alternatif olarak ekimi artan gölevez, verimi ve fiyatı ile üreticisinin yüzünü güldürdü. Kilosu 25 liradan alıcı bulan gölevez, üreticisine dönümde 100 bin lira kazandırdı. İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mustafa Nevzat Sayim, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin’in de katıldığı hasat gününde, gölevez hasadının ardından katılımcılara gölevezden yapılan kızartma ikram edildi. Sayim, “Bölgemiz ikliminin gölevez üretimi açısından uygunluğu bu tür ürünlere çiftçilerimizin yönelmesini sağlıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak çiftçilerimize bu konuda her zaman destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
    ALTERNATİF ÜRÜN; GÖLEVEZ
    Erdemli Ziraat Odası Başkanı Şahin ise, “Erdemli’de özellikle domates, limon, muz, avakado gibi ürünlerin yanında alternatif ürün olarak artık gölevez de yerini almış durumda. Örnek bahçe olarak buraya gölevez üreten Mevlüt Şen’i tebrik ediyorum. İnşallah artık Erdemli’de gölevez üretimi daha da artacaktır. Bakım maliyeti çok düşük olan gölevez üretimini bütün çiftçilerimize tavsiye ediyorum” diye konuştu.
    DÖNÜMDE 100 BİN TL KAZANDIRIYOR
    Üretici Mevlüt Şen ise Akdeniz bölgesi ikliminin gölevez için çok uygun olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Anamur, bozyazı, Alanya gibi ilçelerde çok fazla üretimi olan gölevez artık Erdemli’de de üretilmeye başlandı. Sağlık açısından çok faydalı olan gölevez bitkisi dönümde 7 ton ürün veriyor. Organik olarak yetiştirilen ve gideri çok az olan bu ürün üreticisine de dönümde 100 bin lira kazandırıyor." (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow