hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdemli’de okul bahçeleri fidanla donatılacak

    Erdemli’de okul bahçeleri fidanla donatılacak
    expand

    Erdemli’de okul bahçeleri fidanla donatılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/(ERDEMLİ(Mersin)(DHA)- MERSİN’in Erdemli ilçesinde, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında  Ziraat Odası ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 'Her Çocuk 1 Fidan' sloganı İle  başlattığı kampanya çerçevesinde öğrenciler ile birlikte zeytin fidanı dikimi gerçekleştirildi.
    Şehit Polis Bayram Göde İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Ziraat Odası Meclis Başkanı Mehmet Kaya, Erdemli Ziraat Odası Fidanlama Sorumlusu Ziraat Mühendisi Ali Tunç, Pınarbaşı Muhtarı Murat Ergen, Ziraat Odası Pınarbaşı Delegesi İsmail Koyuncu, Okul Müdürü Ömer Barış Eroğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Ziraat Odası BaşkanıŞahin, 3 yıldır İlçede bulunan okul bahçelerine zeytin, narenciye ve harnup fidanı dikimi yaptıklarını belirterek, "Burada amacımız çocuklarımızın ağaç ve doğa sevgisini ön plana çıkarmaktır. Okul bahçelerine çocuklarımızla beraber dikmiş olduğumuz fidanlar okullarımızın eksikliklerini ve yardıma muhtaç çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Bu amaçla tarım bölgesi olan Erdemli'de yaşayan çocuklarımızda ,dikilen fidanların sulamasını çapalanmasını ve otunun alınmasını yaparak bir nevi tarımı da öğrenmiş olacaklardır. Fidan dikme çalışmalarımız her yıl belirli zamanlarda devam edecektir" dedi.
    İlçe Milli Eğitim Müdürü Açıkyörük ise,  Ziraat Odası ile birlikte kurum olarak işbirliği çerçevesinde okul bahçelerini  fidanlarla donatmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Her Çocuk 1 Fidan” sloganı ile başlanılan ağaçlandırma çalışmalarımız kapsamında okul bahçesi müsait olan bütün okullarımızı fidanlarla donatacağız. Çocuklarımız hem bu fidanları büyütecekler, hem de meyvelerinin satışından elde edilen gelirlerle de okullarına katkı sunmuş olacaklar. Ben fidanla çalışmasına büyük destek veren Ziraat Odası yönetimine çok teşekkür ederim" diye konuştu.
    Konuşmaların ardından öğrenciler, okul bahçesine zeytin ve kamkat fidanı dikimi gerçekleştirdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow