hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gençler depremzedeler için seferber oldu

    Gençler depremzedeler için seferber oldu
    expand

    Gençler depremzedeler için seferber oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)-MERSİN'in Erdemli ilçesinnde, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından gençler seferber olurken kimi yardımları taşıyor, kimi simit yapıyor kimi de insanların gönül teline dokunarak yaralarını sarıyor. 
    Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin yaralarını sarmak için Erdemli Belediyesi ve Erdemli Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen çalışmaların ön saflarında ise gençler yer almayı sürdürüyor. 24 saat esasına dayanarak gönüllü olarak çalışan gençlerin azmi ise herkese umut ve güç veriyor. Kimisi lise, kimisinin üniversite de okuduğu gençler, bir tarafından yardımları taşıyor, diğer taraftan da simit yaparak, ilçeye gelen deremzedelerin yarasını sarmak için çaba gösteriyor.
    Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, depremin yaşandığı ilk günden bu yana ilçede gençlerin gece gündüz çalıştığını belirterek "Depremde kardeşliğin, dayanışmanın, yardımlaşmanın en güzel örneğini Erdemli vermiştir. Bunun başında da gençlerimiz gelmektedir. Beş yüz küsur tane gencimiz deprem tarihinden bugüne kadar depremden zarar gören, depremden muzdarip olan insanlarımızın iaşe, ibate, barınma giderlerini karşılamak adına, gece gündüz canları pahasına mücadele ettiler. Erdemlimizin insanlarına, gençlerimize binlerce kere teşekkür ediyoruz. Onlarla gurur duyuyoruz, iyi ki varlar" dedi.
    Depremzedelere yardım etmek için simit yaptığını ifade eden tıp öğrencisi Habibe Aydoğmuş, "Burada simit yapıyoruz depremzedelere göndermek için. Ben kuzenimden duydum burada simit yapıldığını, arkadaşlarıma da söyledim. Evde rahat hissetmedik açıkçası hiç birimiz" diye konuştu.
    Depremzedelere yardım etmek için yedi yirmi dört çalıştıklarını ifade eden öğrenci Selim Kaya, "Biz Erdemlili gençler olarak depremzedelere yedi yirmi dört gece gündüz demeden burada her türlü gönüllü yardım yapmaya hazırız" derken Yıldız, "Bebek bezlerini felan ayırıyoruz numaralarına göre veriyoruz gelenlere işte. 7/24 hizmetteyiz" ifadesini kullandı.
    Yardım merkezine daha çok yardımların yapılmasını isteyen öğrenci Kevser Solmaz, "Gönüllü olarak depremzede vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz elimizden geldiğince. Kıyafet ihtiyaçlarını ayakkabıdır her türlü ihtiyaçlarını burada karşılıyoruz. Yardımlarınızı da bekliyoruz" şeklinde konuştu.
    Erdemlili gençler olarak gece gündüz yardıma hazır olduklarını ifade eden öğrenci Gürkan Külbay, "Malzemeler veriyoruz, eksik malzemelerimiz oluyor onları tamamlamak için Erdemlide bir sürü gönüllü vatandaşlarımız oluyor, onlardan da yararlanıyoruz diye duygularını dile getirirken Sevim Durdu Uçar, "Erdemli gençleri olarak depremzedelere yardım ettiğimiz için çok mutluyuz" dedi. Evde durmaktansa depremzedelere faydalı olmak için geldiğini ifade eden öğrenci Hatice Özük, "Evde oturamadık içimiz rahat etmedi. Erdemli’nin gençleri olarak çorbada tuzumuz olsun istedik" diye konuştu.
    Gönüllü gençler olarak gece gündüz çalışmaktan gurur duyduğunu ifade eden öğrenci Bilal Kaya, "Erdemlili olarak bu durumdan mutluyuz ve gururluyuz" ifadelerini kullandı.
    Öte yandan Erdemli Belediyesi’nin depremzedelere yardımları Erdemli Kapalı Semt Pazarındaki 'Depremzede Yardım Koordinasyon Merkezi’nde' devam ediyor. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow