hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversite öğrencileri limon bahçesinde

    Üniversite öğrencileri limon bahçesinde
    expand

    Üniversite öğrencileri limon bahçesinde

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), (DHA)- MERSİN'in Erdemli ilçesinde üniversite öğrencileri gönüllü olarak limon topluyor. Toplanan limonlar ihtiyacı olan öğrencilere burs, yardıma muhtaçlara aş oluyor.
    Türkiye’nin dört bir tarafından Erdemli’ye üniversite eğitimi için gelen öğrenciler, Türkiye Diyanet Vakfı ve Erdemli İlçe Müftülüğü koordinesinde yürütülen, 'Veren El,  Alan El' projesi kapsamında gönüllü olarak limon bahçelerinde limon topluyor. Yurtlarından servisle alınan öğrencilere din görevlileri de eşlik ediyor. Gençler, hayırseverler tarafından bağışlanan limon ağaçlarında hummalı bir çalışmaya koyuluyor. Kimi küfe taşıyor, kimi makasla kesim yapıyor, kimi ise merdivenle limon ağaçlarına çıkıyor.
    'BİZE ENERJİ VERİYOR'
    Gençlerin projede yer almasının insanlık adına ümit verdiğine dikkat çeken Erdemli İlçe Müftüsü Hasan Küçük, "Yurtta kalan üniversiteli öğrencilerimizle birlikte iyilik kervanı hareketimizi beraberce yürütüyoruz. Sabah erkenden gençlerimizi servislerimizle, kredi yurtlar kurumundan alıyoruz, bu gençlerimizle hayırseverlerimizin bizlere bağışlamış olduğu limon bahçesine gidiyoruz. Hasadımız kimi zaman bir öğrencimize burs, bir kalem, bir defter, bir ihtiyaç sahibi aileye aş oluyor. Bizim bu hareketimizin içerisinde iyilik kervanımızın içerisinde gençlerimizin olması bize enerji veriyor, güç veriyor ve ayrıca umut veriyor” diye konuştu.
    'İYİLİK KERVANINA GENÇLER SAHİP ÇIKIYOR'
    Projeye katılan yazılım mühendisliği öğrencisi Cavit Karakuş ise "Boş vakitlerimizde insanlara yardım etmek için limon toplamaya geldik. Yardımsever insanlar bahçelerindeki limonları bize haber veriyorlar. Biz de toplayıp öğrenci kardeşlerimize götürüyoruz. İnsanlığa yardım etmek, insanlar için bir şeyler yapmak gerçekten güzel hissettiriyor” ifadelerini kullandı.
    VATANDAŞLARDAN DA DESTEK
    Projeye destek veren vatandaşlardan Ali Tekin de gençlere destek olmak için böyle yardımların önemli olduğunu dile getirdi. Tekin, şunları kaydetti: “Hani bir fidan dikiyoruz toprağa, ne için dikiyoruz, yetiştirip, meyve verip faydalanmak için bunu toprağa dikiyoruz. Öğrencilerimiz de aynı. Şimdi düzenli bir şekilde öğrencilerimizi yetiştirirsek, önce anne babaya, daha sonra vatana, millete faydalı olur. Bizim geleceğimizin teminatıdır gençlerimiz." (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow