hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yatalak hasta, yürüteçle yürümeye başladı

    Yatalak hasta, yürüteçle yürümeye başladı
    expand

    Yatalak hasta, yürüteçle yürümeye başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Erdemli ilçesinde, beynine pıhtı atması sonucu yatağa bağımlı hale gelen 76 yaşındaki Hasan Ali Yılık, 5 aylık fizik tedavi ve rehabilitasyonun ardından yürüteç yardımı ile yürümeye başladı.
    Karahıdırlı Mahallesi'nde yaşayan Hasan Ali Yılık, yaklaşık 8 ay önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Tetkikler sonrası beynine pıhtı attığı belirlenen Yılık, o tarihten itibaren yatağa bağımlı olarak yaşamaya başladı. Yılık kısa süre sonra Büyükşehir Belediyesince sunulan evde sağlık ve bakım hizmeti kapsamına alınırken, yaşlı adama 5 ay boyunca nörolojik rehabilitasyon, elektroterapi, kuvvetlendirme, denge ve yürüme egzersizleri uygulayan ekipler, Yılık'ın yeniden ayaga kalkıp yürüteç aracılığı ile yürümesine katkı sağladı.
    Konuya ilişkin açıklama yapan Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı fizyoterapisti Ayşe Deniz, "Fiziksel değerlendirmede hastanın sol tarafının felçli olduğu ve yatalak durumda olduğu tespit edildi. Uyguladığımız fizik tedaviyle birlikte hastamızın zayıf kaslarını kuvvetlendirdik. Zaman içerisinde oturma dengesi ve ayakta durma dengesiyle şu an yürüyebilir duruma getirdik. Günlük yaşam aktivitelerini bağımsız bir şekilde yapıyor. İlk geldiğimizde kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyordu. Şimdi bağımsız bir şekilde kimseye ihtiyacı olmadan ihtiyaçlarını karşılayabiliyor" dedi.
    Babasını yeniden ayakta görmenin mutluluğunu yaşayan oğul Hasan Yılık ise Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olmak üzere tedavi sürecine katkı sunanlara teşekkür etti. 

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow